Διπλή επίθεση ΑΚΕΛ σε Προεδρικό και ΔΗΣΥ-«Συμπεριφέρονται ως πρέσβεις του Ισραήλ»

Συνέχεια στη διαμάχη αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ισραηλινό Πρόεδρο έδωσε το ΑΚΕΛ, με διπλή επίθεση σε Προεδρικό και Πινδάρου.

Το κόμμα της Αριστεράς υποστήριξε πως «το Προεδρικό και η Πινδάρου συμπεριφέρονται ως πρέσβεις του Ισραήλ και όχι ως εκπρόσωποι του κυπριακού λαού. Συκοφαντούν με ύβρεις και ψέματα, εξαπολύουν διαδικτυακές επιθέσεις ενάντια σε όποιον διαφωνεί με την υποταγή της χώρας στον καταζητούμενο εγκληματία πολέμου Βενιαμίν Νετανιάχου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίθεση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ για την διαμαρτυρία στο Προεδρικό-«Εξυπηρετεί ιδεολογικές αγκυλώσεις»

«Η στοχοποίηση της συζύγου του Κύπριου Επιτρόπου στην ΕΕ επειδή διατύπωσε τη διαφωνία της με την επικείμενη συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Νετανιάχου είναι ενδεικτική των αντιλήψεων που έχουν αυτοί οι κύκλοι για τη δημοκρατία», ανέφερε το κόμμα.

«Αν δεν συγκινούνται για τη σφαγή χιλιάδων παιδιών και αμάχων που διαπράττει ο εκλεκτός τους, ας αναλογιστούν τη ζημιά που επιφέρουν στη διεθνή αξιοπιστία της Κύπρου που βασίζει τον αγώνα της στο διεθνές δίκαιο», κατέληξε.

Νωρίτερα, επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, ο οποίος έστρεψε τα πυρά του προς το ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι «λειτουργεί δυστυχώς και πάλι με λογικές περασμένων δεκαετιών. Το ανησυχητικό είναι ότι επιχειρεί να επαναφέρει τη χώρα σε αυτές τις εποχές».Τόνισε πως η Κύπρος, δεν έχει την πολυτέλεια να έρχεται σε ρήξη με χώρες όπως το Ισραήλ, που παρέχουν στρατηγική και γεωπολιτική στήριξη.

«Η επιλογή του ΑΚΕΛ να οργανώσει διαμαρτυρία κατά του Ισραηλινού Πρωθυπουργού μπροστά στο Προεδρικό, δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Αυτή η στάση δεν βοηθά τη χώρα να προχωρήσει. Αντίθετα, την παγιδεύει σε διχαστικές επιλογές του παρελθόντος», υποστήριξε ο κ. Δίπλαρος.

«Η Κύπρος χρειάζεται σοβαρό δημόσιο διάλογο και ξεκάθαρη στρατηγική. Είναι ώρα για υπεύθυνες πολιτικές επιλογές. Οι μάχες πρέπει να δίνονται εκεί που πραγματικά μετρούν — στα διεθνή φόρα. Όχι με λαϊκισμό στους δρόμους και στις πλατείες», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Υπό πενθήμερη κράτηση οι ύποπτοι για τα 19 κιλά ναρκωτικά στο Τραχώνι
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Προκαλεί ξανά ο Καπηλιώτης για Βαρωσιώτου-«Καλά της είπε και αν της είπε να ακυρώσει το πόρισμα»
Τον Κωνσταντίνο Πετρίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης κάλεσε η πλευρά Συλλούρη-Τζιοβάνη στη δίκη Al Jazeera
Καταζητείται ο 29χρονος Ραφαέλ Αχιλλεούδης για επίθεση και απειλές στη Λευκωσία (pic)
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Επανέλαβε την απόφαση αλλά δεν τοποθετείται η Εισαγγελία για το χαστούκι του ΕΔΑΔ-«Θα μελετηθεί»
Παρίσταναν τους κοινωνικούς λειτουργούς και έκλεψαν 16,000 ευρώ από πολίτη
Απαντά στην κριτική για την ειδική εκπαίδευση η ΥΠΑΝ-«Εργαζόμαστε εντατικά για τεκμηριωμένο νομοσχέδιο»