Βρέφος οκτώ μηνών χάρισε φως σε 48χρονη-Επιτυχής μεταμόσχευση κερατοειδών στην Ελλάδα

Φως σε μια 48χρονη γυναίκα, χάρισε ένα βρέφος οκτώ μηνών που απεβίωσε στην Αθήνα από καρδιακή ανακοπή, χάρη στη μεταμόσχευση κερατοειδών.

Η μεταμόσχευση που στέφθηκε από επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, στη Β' Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική (ΑΠΘ), στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Κλινικής, καθηγητής Οφθαλμολογίας Νικόλαος Ζιάκας, η 48χρονη, που είχε δυστροφία ενδοθηλίου κερατοειδούς ήταν σε λίστα αναμονής εδώ και πέντε χρόνια, ενώ είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση κερατοειδούς και στο άλλο μάτι.

Σύμφωνα με τον κ. Ζιάκα, η 48χρονη θα πάρει αύριο εξιτήριο, ενώ η όρασή της θα έχει αποκατασταθεί μέσα στον πρώτο μήνα από τη μεταμόσχευση.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την παγκοσμίως δεύτερη επιτυχή μεταμόσχευση κερατοειδούς από βρέφος δότη, ενώ και η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί από την ομάδα του κ. Ζιάκα, πριν από 5 χρόνια, με δότη βρέφος τριών μηνών.

Δειτε Επισης

Καταθέσεις από τα ανήλικα αδέλφια του βρέφους λαμβάνει η Αστυνομία-Δεν είχε απασχολήσει ξανά η οικογένεια
Καταχωρήθηκαν στο Επαρχιακό οι δύο υποθέσεις εναντίον του Ησαΐα-Το Σεπτέμβριο αρχίζει η δίκη
Στα χέρια των μελών της Επιτροπής για ΤΑΚΑΤΑ στοιχεία για το τροχαίο του 2023-Πάνω από 90.000 οι ανακλήσεις
Δημοσκόπηση REPORTER: Διπλή μάχη για πρωτιά και τρίτη θέση ενόψει Βουλευτικών-Ανατροπές στο υφιστάμενο σκηνικό
Αρνητική πρωτιά στις καταχωρήσεις υποθέσεων στα Δικαστήρια για την Κύπρο-Μειώθηκε ο χρόνος διεκπαιρέωσης
Η επικίνδυνη αμάθεια που πλήττει την Κυπριακή Δημοκρατία και ο Φειδίας που παθαίνει αλλά δε μαθαίνει
Δημοσκόπηση REPORTER: Ανταγωνίζονται τον κανένα και τη δυσπιστία αντί μεταξύ τους οι πολιτικές δυνάμεις
Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Παίρνει θέση ο Παγκύπριος Δικηγορικός για Βαρωσιώτου- «Ισοπεδωτική, ατεκμηρίωτη και πρόωρη κριτική που ασκείται»
Συγκάλεσαν επίσημα την νέα πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη για τις 16 και 17 Ιουλίου