Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας είχε στη Λισαβόνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Λουί Μοντενέγκρο, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στη Λισαβόνα, όπου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πραγματοποιεί ολιγόωρη επίσκεψη εργασίας.

Στην επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύεται από την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά, τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά την άφιξη του στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο, στη Λισαβόνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτυχε υποδοχής και ακολούθως υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών του Μεγάρου.

Στο Βιβλίο Επισκεπτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

"Εκφράζω ειλικρινείς ευχαριστίες προς τον Πρωθυπουργό Μοντενέγκρο για τη φιλοξενία και τη θερμή υποδοχή.

Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι στη Λισαβόνα για την πρώτη διμερή επίσκεψη Κύπριου Προέδρου εδώ και πολλές δεκαετίες.  Προσβλέπω στις συζητήσεις μας σε σχέση με τις προετοιμασίες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και για το πώς να ενισχύσουμε περαιτέρω τις εγκάρδιες και φιλικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και τους λαούς μας".

Ακολούθησε κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου και του Πρωθυπουργού και στη συνέχεια διεξήχθησαν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Πορτογαλίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Από την Πορτογαλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για τη Βαλένθια, της Ισπανίας, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Κύπρος καταγγέλλει 989 εναέριες και 45 θαλάσσιες παραβιάσεις από Τουρκία στον ΟΗΕ
Τραμπ: Το Ισραήλ συμφώνησε στους όρους για εκεχειρία 60 ημερών στη Γάζα
Στις φλόγες όχημα 54χρονης στη Λακατάμια-Επηρεάστηκαν και άλλα δύο αυτοκίνητα
Το σκεπτικό ΥΠΑΝ για την παράταση φοίτησης στα ειδικά σχολεία-Ζητά ολιστική πολιτική το αναπηρικό κίνημα
Ι. Καργαρώτος: Η μείωση της βλάβης στο κάπνισμα μπορεί να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία
Από την κουμπαροκρατία που κατήγγειλε ο Κληρίδης στην απόλυση της Βαρωσιώτου-Πλήττεται η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης
Αδιέξοδο στη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων-Εξαντλούνται οι διαθέσιμες δομές
Ο καθένας στον δικό του ΚΕΝΤΡ(ικ)Ο δρόμο στις Βουλευτικές αλλά με ευδιάκριτα σημεία διασταύρωσης
Ξανάρχισε το τροπάρι με τους σφετεριστές ο Τατάρ-Ξεκίνησε blame game ενόψει Νέας Υόρκης
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ