Τραγική η εικόνα στη Γάζα-Το βίντεο του ΟΗΕ με τα άδεια ράφια

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι τα αποθέματα τροφίμων στη Γάζα έχουν εξαντληθεί και παρέδωσαν τις τελευταίες προμήθειές τους σε φιλανθρωπικές κουζίνες. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης (WFP) παρέδωσε στις 26 Απριλίου τα τελευταία τρόφιμα στις κουζίνες ζεστών γευμάτων προς τη Λωρίδα της Γάζας. Παρά την ανθρωπιστική βοήθεια, οι κουζίνες αυτές αναμένεται να μείνουν χωρίς υλικά μέχρι το τέλος του μήνα.

Από τις 31 Μαρτίου, τα 25 αρτοποιεία που υποστηρίζονταν από το WFP έκλεισαν λόγω έλλειψης αλευριού και καυσίμων μαγειρέματος. Την ίδια στιγμή, εξαντλήθηκαν και τα δέματα τροφίμων που διανέμονταν σε οικογένειες με δύο εβδομάδες προμήθειες. Παράλληλα, για πάνω από επτά εβδομάδες, καμία ανθρωπιστική ή εμπορική βοήθεια δεν έχει φτάσει στη Γάζα, καθώς όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων παραμένουν κλειστά.

Αυτός ο αποκλεισμός είναι ο μεγαλύτερος που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Λωρίδα της Γάζας, με τα άδεια ράφια να αποτυπώνουν την απογοήτευση και την απόγνωση της περιοχής, όπως καταγράφεται σε βίντεο από τα Ηνωμένα Έθνη.

Βίντεο του ΟΗΕ με άδεια ράφια στη Γάζα:

Γάζα: Τραγική η εικόνα

Περίπου 420.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν εκ νέου τις εστίες τους, λόγω απανωτών εντολών εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό. Ταυτόχρονα, η επισιτιστική κρίση πλήττει το σύνολο του πληθυσμού: τα αποθέματα τροφίμων έχουν εξαντληθεί, ενώ οι τιμές στα βασικά είδη έχουν αυξηθεί κατά 1.400%, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Το Ισραήλ εντείνει τη δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» κατά μήκος της Γάζας, καταλαμβάνοντας παλαιστινιακή γη και αποκόπτοντας την πρόσβαση στη βοήθεια. Η νέα ζώνη στη Ράφα καλύπτει σχεδόν το 20% του εδάφους της Λωρίδας, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τον ήδη στριμωγμένο πληθυσμό των 2,3 εκατομμυρίων.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν πως η στρατηγική αυτή ενδέχεται να στοχεύει σε μόνιμη στρατιωτική κατοχή και στην de facto εκδίωξη των Παλαιστινίων από τον τόπο τους.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Πατέρας στο Πακιστάν σκότωσε τη 16χρονη κόρη του επειδή αρνούνταν να κλείσει τον λογαριασμό της στο TikTok
Λαβρόφ και Ρούμπιο συζήτησαν για την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή στην σύνοδο της ASEAN στη Μαλαισία
Τραμπ: Θα προσφέρουμε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο μέσω του ΝΑΤΟ, έρχεται σημαντική ανακοίνωση για Ρωσία
Ευρωβουλή για τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό-«Ανάγκη προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία»
Πώς η ρωσική FSB εκτέλεσε διοικητή της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μέσα στο Κίεβο
Στο Τέξας ο Τραμπ μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες-Οι επικρίσεις για την αντίδραση της Κυβέρνησης
Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα κοστίσει στο Κίεβο για να ανοικοδομηθεί από τον πόλεμο
Ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα αλλά υπό προϋποθέσεις
Ούρσουλά για την απόρριψη μομφής: H ΕΕ χρειάζεται δύναμη, όραμα και ικανότητα δράσης