Τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμη Βάσου Λυσσαρίδη 4 χρόνια από τον θάνατό του

Τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου τρισάγιο, στο Κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, ανήμερα της τέταρτης επετείου του θανάτου του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη της ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Γιώργος Γεωργίου, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του τρισάγιου στον τάφο του Βάσου Λυσσαρίδη είπε ότι «τέσσερα χρόνια μετά την εκδημία του Βάσου Λυσσαρίδη, του ιστορικού ηγέτη, του ιδρυτή της ΕΔΕΚ, τα μηνύματα της ζωής του, των αγώνων του, του πολιτικού του λόγου, της φιλοσοφίας του, της ιδεολογίας του, όλων αυτών που δυστυχώς προέβλεψε, αλλά δεν εισακούστηκαν φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ».

«Αυτά όλα τα μηνύματα διέπουν τη δική μας πολιτική δράση, τη δική μας πολιτική ζωή, τη δράση της ΕΔΕΚ, τους αγώνες της ΕΔΕΚ και η υπόσχεση είναι πως δεν θα αφήσουμε την οποιαδήποτε έκπτωση από αυτά που είπε ο Βάσος Λυσσαρίδης να επηρεάσουν την πολιτική της ΕΔΕΚ και τώρα και στο μέλλον και πάντα», κατέληξε.

Μετά το τέλος της τελετής έγινε κατάθεση στεφάνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ.Υγείας: Στόχος η αναβάθμιση φροντίδας παιδιών με καρκίνο-38 νέες περιπτώσεις στις ηλικίες 0-19 ετών κάθε χρόνο
Ψάχνουν φόρμουλα για διάθεση νερού στους γεωργούς-«Η μόνιμη επίλυση του υδατικού είναι μονόδρομος»
Ακρίβεια και ζέστη εγκλωβίζουν τους ηλικιωμένους-Στον κίνδυνο θερμοπληξίας κάθε καλοκαίρι
Υπ.Γεωργίας: Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα προτεραιότητα για Κυβέρνηση
Καμίνι η Κύπρος-Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία, σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση
Τρέχουν οι εργασίες για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Το plan B για να καλυφθεί ενδεχόμενο κενό στην παροχή νερού
Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το «κτίΖΩ»-Στον ΕΟΑ η ευθύνη για τους ενοίκους που έστησαν πόδι στο Στρόβολο
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»