Μ. Ραουνά: Η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί γεωπολιτική επένδυση

Η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί μια γεωπολιτική επένδυση, ανέφερε την Παρασκευή η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένα Ραουνά, κατά την κατ' ιδίαν συνάντησή της με τον Σέρβο Υπουργό αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Νέμαντζια Στάροβιτς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στη Σερβία.

Σύμφωνα με τη Γραμματεία της Κυπριακής Προεδρίας Συμβουλίου ΕΕ 2026, η κ. Ραουνά είχε ανταλλαγή απόψεων με τον Σέρβο Υπουργό για την ενταξιακή διαδικασία της Σερβίας, εν όψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026. Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα εξέφρασε την υποστήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τόνισε ότι η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί μια γεωπολιτική επένδυση.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη εργασίας στη Σερβία του Προέδρου της Δημοκρατίας μαζί με τα κυβερνητικά στελέχη που τον συνοδεύουν, είναι η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων σε χώρες μέλη της ΕΕ, υποψήφιες προς ένταξη χώρες και επιλεγμένες τρίτες χώρες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μεταφέρεται στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου-Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της
Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα-Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και 41.670 σε οικίες, οχήματα και περίπτερα
Συνελήφθη ο οδηγός της Mercedes που παρέσυρε τους πεζούς, ξέχασε το χειρόφρενο-Στους 11 οι τραυματίες
Εκτράπηκε η μοτοσικλέτα που επέβαινε ο άτυχος 16χρονος και προσέκρουσε σε δέντρο-Εντοπίστηκε νεκρός σε χαντάκι
Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Συνελήφθη ο 53χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου στο Πισσούρι-Δίνει μάχη για τη ζωή ο 30χρονος
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Στον ανακριτή η Μουρτζούκου-Οι αστυνομικοί επιχειρούν να αποσπάσουν ομολογία για το τι έχει συμβεί στον Παναγιωτάκη
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο κατέπεσε σε πεζούς έξω από εστιατόριο στο Κολωνάκι–Πάνω από δέκα τραυματίες, ένα σοβαρά
Χ. Πετρίδης στον REPORTER: Η συμμετοχή στα κοινά έχει μόνο ένα νόημα, να αλλάξεις όσα δεν λειτουργούν