Αντιδρά στο πρόστιμο για το αντλιοστάσιο ο ΕΟΑ Λευκωσίας-«Οι εργασίες ήταν επιτακτικές και νόμιμες»

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν στο αντλιοστάσιο στην περιοχή Αθαλάσσας αφορούσαν επιτακτικές εργασίες λόγω αστοχίας σε αγωγό, η οποία προκάλεσε διαρροή λυμάτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λευκωσία, κάνοντας λόγο για άδικη και ατεκμηρίωτη επιβολή προστίμου.

Ο ΕΟΑ αναφέρει ότι το τεχνικό πρόβλημα που δεν μπορούσε να προβλεφθεί, καθώς σχετιζόταν με φθορά στο παλιό δίκτυο, απαιτούσε άμεση παρέμβαση. Σημείωσε ότι προχώρησε σε αναβάθμιση του αποχετευτικού συστήματος με εγκατάσταση νέας διασωλήνωσης και αντικατάσταση αντλιών, εργασίες οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν σε δύο βδομάδες, και πρόσθεσε ότι, ένεκα του ότι προέκυψε η ανάγκη επιδιόρθωσης του σπασμένου αγωγού και τα συνεργεία του Οργανισμού ήταν ήδη στο χώρο του αντλιοστασίου, έγιναν και οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις νωρίτερα.

«Τόσο οι διορθωτικές παρεμβάσεις όσο και η αναβάθμιση των υποδομών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 24 ώρες αντί των 48 ωρών, που ήταν ο αρχικά εκτιμώμενος χρόνος από τον Οργανισμό. Ήδη έχουμε πλήρη επαναφορά του αντλιοστασίου σε κανονική λειτουργία», αναφέρει  ΕΟΑ.

Σημειώνει, επίσης, ότι «οι ενέργειες του Οργανισμού ήταν διαφανείς, επιστημονικά τεκμηριωμένες και προληπτικού χαρακτήρα, με μέριμνα για την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής όχλησης και την προστασία της δημόσιας υγείας» και κάνει λόγο για αβάσιμη επιβολή προστίμου, που «στερείται τεκμηρίωσης, καθώς οι ενέργειες του Οργανισμού ήταν τεχνικά αναπόφευκτες, απολύτως αναγκαίες, και υλοποιήθηκαν με υπευθυνότητα και πλήρη συμμόρφωση προς το θεσμικό πλαίσιο».

Επιφυλάσσεται, τέλος, να διερευνήσει την πιθανότητα προσφυγής στο Διοικητικό Δικαστήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πάλεψα με τα ρεύματα και έφτασα με δυσκολία, λέει ο αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν με φουσκωτό στην Εύβοια
Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση του τριετούς πολέμου
Ώρες αγωνίας για τον 46χρονο Γιώργο Χριστοφή που απουσιάζει από την οικία του
Ευκαιρία για Άγκυρα και Ουάσιγκτον να κλείσουν το μέτωπο των F-35 με «νέα αρχή» λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
Αγωνία για κωπηλάτη που αγνοείται στη θάλασσα στην Κρήτη–Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «βρήκε αγοραστή για το TikTok»
«Θερμική βόμβα» σαρώνει την Ευρώπη- Ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αγγλία
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου
ΒΙΝΤΕΟ: Θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν στον αέρα τροχόσπιτο στη Σαντορίνη
Συνελήφθησαν 24 παράνομοι μετανάστες μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας