Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα εκταφής θύματος των Τεμπών από τον εφέτη ανακριτή
17:51 - 25 Απριλίου 2025

Απορρίφθηκε από τον εφέτη ανακριτή και το δεύτερο αίτημα εκταφής που κατέθεσε συγγενής θύματος του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Το αίτημα κατέθεσε συγκεκριμένα ο κ. Παύλος Ασλανίδης για τον 27χρονο γιο του Δημήτρη, ένα εκ των 57 θυμάτων στα Τέμπη.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα larissanet.gr το αίτημα είχε κατατεθεί προκειμένου να πραγματοποιηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του 27χρονου τη στιγμή μάλιστα που όπως ανέφερε η αίτηση υπήρχε το πόρισμα του Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ. το οποίο άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάποια άλλη εύφλεκτη χημική ουσία ως αιτία για την πυρόσφαιρα και τη φωτιά που ακολούθησε της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόρριψη του αιτήματος από τις ανακριτικές αρχές εδράζεται στο ότι εκκρεμεί ακόμη το πόρισμα του καθηγητή χημικού-μηχανικού του ΕΜΠ για τα αίτια της φωτιάς ενώ μετά την πιστοποίηση των τριών βίντεο της εμπορικής αποκλείστηκε το ενδεχόμενο μεταφοράς κάποιας χημικής ουσίας πάνω στις ανοιχτές πλατφόρμες της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.
Να σημειωθεί πάντως πως ιστολογικές-τοξικολολογικές εξετάσεις είχαν γίνει τις πρώτες μέρες της σύγκρουσης και στις σορούς άλλων θυμάτων και δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάποιας χημικής ουσίας.
Πηγή: cnn.gr
