Λαβρόφ:«Είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την Ουκρανία»

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας «κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση» για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία της πιθανής συμφωνίας που μένουν να διευκρινιστούν, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο CBS News που θα προβληθεί από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μεθαύριο Κυριακή.

«Η δήλωση του προέδρου (των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) αναφέρεται σε συμφωνία, και είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε συμφωνία, όμως υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα σημεία, στοιχεία της συμφωνίας αυτής που πρέπει να διασαφηνιστούν», είπε ο Λαβρόφ στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS.

«Συνεχίζουμε τις επαφές μας με την αμερικανική πλευρά όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις πως κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», έκρινε ακόμη ο Λαβρόφ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Καταρτίζει οδικό χάρτη για απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Tρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην πόλη Πάβλοχραντ
Βήμα πίσω και από την Κίνα στον πόλεμο των δασμών-Εξετάζει αναβολή της επιβάρυνσης 125% σε ορισμένα προϊόντα
Ο Τραμπ απέφυγε να αναφερθεί στη «γενοκτονία των Αρμενίων»-Η αντίδραση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής
Πάνω από 90.000 άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον πάπα
Εκτελέστηκε στην Αλαμπάμα 50χρονος που είχε ζητήσει ο ίδιος να θανατωθεί
Λαβρόφ:«Είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την Ουκρανία»
Ανακοίνωση Λευκού Οίκου για την Γενοκτονία των Αρμενίων χωρίς τον όρο «γενοκτονία»
Ο Τραμπ δηλώνει ότι έχει δική του προθεσμία για τον ρωσικό πόλεμο
Πενήντα αρχηγοί κρατών παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου