«Δεν θα πρέπει να κατηγορηθούν μόνο επτά αλλά 107. Δεν εμπιστεύομαι την Νομική Υπηρεσία»

Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με ιδιωτικές ποινικές διώξεις για την υπόθεση δολοφονίας του Θανάση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η μητέρα του, Ανδριάνα Νικολάου, προσθέτοντας ότι αυτές αφορούν, αρχικά, τα επτά πρόσωπα που καταγράφονται στο πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών Θανάση Αθανασίου και Λάμπρου Παππά.

Η Ανδριάνα Νικολάου είπε πως οι ιδιωτικές ποινικές διώξεις ετοιμάζονται από τον δικηγόρο της Νίκο Κληρίδη, αλλά η ίδια δεν έχει ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία και ότι «χρειάζεται μελέτη για να γίνουν σωστά».

«Αυτοί που είναι μέσα στο πόρισμα, οι επτά, είναι σίγουροι», είπε και τόνισε πως «δεν θα πρέπει να κατηγορηθούν μόνο επτά αλλά 107». «Δεν είναι ένας και δυο που συνέβαλαν σε αυτήν την συγκάλυψη, είναι όλοι αυτοί που για 20 χρόνια συνέχιζαν να μας κοροϊδεύουν», ανέφερε και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να μείνει κανένας ατιμώρητος γιατί «μας κατέστρεψαν τη ζωή μας, μας σκότωσαν το παιδί μας».

Επανέλαβε, εξάλλου, τη θέση ότι δεν εμπιστεύεται τη Νομική Υπηρεσία και πρόσθεσε πως «όσοι Γενικοί Εισαγγελείς και να αλλάξουν - και άλλαξαν ήδη τρεις -  οι φάκελοι είναι στα χέρια των ίδιων δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας, που μας πολεμούσαν όλα αυτά τα χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταρτίζονται τα κατηγορητήρια των διώξεων για Θανάση-Ενδεχομένως πάνω από 7 οι κατηγορούμενοι, στόχος το Κακουργιοδικείο

Εξέφρασε δε τη άποψη ότι, όπως σε κάθε νέα διακυβέρνηση αλλάζει και το Υπουργικό Συμβούλιο, έτσι και στην περίπτωση της Νομικής Υπηρεσίας, θα έπρεπε να αλλάζουν οι δικηγόροι της, με κάθε νέο Γενικό Εισαγγελέα «ώστε να ξέρουν ότι θα ελέγχονται, αν έκαναν καλά τη δουλειά τους, από αυτούς που θα τους διαδεχθούν».

Όσον αφορά στην πρόθεση των νομικών συμβούλων του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού να επανανοίξουν τη θανατική ανάκριση και να καταχωρήσουν αίτηση για έκδοση διατάγματος certiorari, η Ανδριάνα Νικολάου δήλωσε πως δεν μπορεί να αναιρεθούν τελεσίδικες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πως «δεν πρόκειται να μείνει έτσι όλη αυτή η οδύνη και οι τεράστιες ζημιές που προκάλεσε ο ιατροδικαστής Σταυριανός».

Ερωτηθείσα σχετικά, δήλωσε ότι με την παράδοση των οστών του Θανάση «ένιωσα λίγη Ανάσταση, ένιωσα ότι ξαλάφρωσα εγώ και όλη η οικογένεια, τώρα που επιστράφηκαν τα οστά, που για 4,5 χρόνια μας τα κρατούσαν».

Είπε, τέλος, ότι η ίδια νιώθει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο, «τον οποίον η Νομική Υπηρεσία και όλοι οι μεγάλοι πρέπει να φοβούνται, γιατί φωνή λαού, οργή Θεού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε