Πάει Βελιγράδι και Ποντγκόριτσα ο Χριστοδουλίδης ενόψει την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Βελιγράδι, της Σερβίας, και ακολούθως στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Αύριο, 25 Απριλίου, το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Αλεξάντρ Βούτσιτς, στο Παλάτι της Σερβίας, στο Βελιγράδι.

Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο Βούτσιτς και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Μαυροβούνιο, όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Γιάκο Μιλάτοβιτς και στη συνέχεια διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Κύπρου – Μαυροβουνίου.

Οι επισκέψεις εργασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Σερβία και Μαυροβούνιο αποτελούν την απαρχή κύκλου επισκέψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ένωσης.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν κατά τις συναντήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη είναι ζητήματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας και των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας, η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η κατάσταση την Ουκρανία, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδης θα συνοδεύουν η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρος Βενέζης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Αντωνίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο Μαυροβούνιο, το βράδυ της 25ης Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Βατικανό για να παραστεί στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου που θα τελεστεί το Σάββατο,  26 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο το απόγευμα της 26ης Απριλίου. 

Δειτε Επισης

Συνεδριάζουν και αποφασίζουν για εκλογές στην ΕΔΕΚ-Ημερομηνία και χρονικό περιθώριο υποψηφιοτήτων στην ατζέντα
Για εργοστασιο λυμάτων σε Μιά Μηλιά και νέα σημεία διέλευσης συζήτησαν Τατάρ-Χαρμαντζί
Απαντά σε ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ για τη διαφθορά-«Να αποφασίσει αν θέλει να ζει μονίμως στο παρελθόν»
Πρώτη τοποθέτηση Ηνωμένων Εθνών για το διορισμό Χαν-«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του»
Στην Αλβανία ο ΠτΔ για την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας
Δριμύ κατηγορώ ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ για διαφθορά-«Κατά τη διακυβέρνησή τους απογειώθηκε η θεσμική διαπλοκή»
Εξέφρασε στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στην επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για δικαίωμα ψήφου στα 17-Ανοιχτό το θέμα της οριζόντιας
Τριάντα εισηγήσεις σε οκτώ άξονες προς διαβούλευση από τον ΔΗΣΥ για καταπολέμηση της διαφθοράς
Στη Βοσνία με φόντο την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 από την Κύπρο ο Χριστοδουλίδης