Wall Street Journal: Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει μείωση 50-65% στους δασμούς στην Κίνα

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του ύψους των δασμών σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων με το Πεκίνο, ανέφεραν σήμερα μια πηγή του Λευκού Οίκου και η Wall Street Journal.

Οι δασμοί στην Κίνα είναι πιθανό να μειωθούν μεταξύ 50% και 65%, τόνισε η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Πηγή με γνώση του θέματος είπε σύμφωνα με το Reuters ότι η αμερικανική προεδρία θα εξετάσει τη μείωση των δασμών στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα εν αναμονή των συνομιλιών με το Πεκίνο.

Η πηγή σημείωσε ότι οποιαδήποτε κίνηση θα γίνει σε συνδυασμό με τις διαπραγματεύσεις και δεν θα γίνει μονομερώς.

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε «σημαντική» μείωση των δασμών που έχει επιβάλει στην Κίνα.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τέσσερα διατάγματα για την αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τη νέα «βόμβα» Τραμπ για δασμούς
Ελλείπει από τον τόπο διαμονής του στη Λευκωσία 57χρονος από το πρωί της Παρασκευής
Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα
Έβαλε στόχο την εξουσία το ΕΛΑΜ-Τέσσερα βήματα ενόψει Βουλευτικών υπέδειξε ο Χρίστου
Μπλόφα ή πραγματική απειλή;-Η Ευρώπη «ζυγίζει» τη δασμολογική πολιτική Τραμπ
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην κατεχόμενη Καρπασία
Δικαστικό χαστούκι στον Τραμπ για την απαγόρευση των εγγραφών ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ
Φυλή του Αμαζονίου μήνυσε τους New York Times γιατί τους παρουσίασε σαν εθισμένους στο δικτυακό πορνό