Άφαντος ο 35χρονος τουρίστας που χάθηκε στην Πάφο-Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες
18:08 - 23 Απριλίου 2025

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 35χρονου Πολωνού τουρίστα, ο οποίος αγνοείται από χθες, αφού οι έρευνες μέχρι στιγμής για εντοπισμό του δεν είχαν αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Νικολάου, στις έρευνες λαμβάνουν μέρος, δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς και μία άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, Εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας καθώς και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου διά ξηράς αλλά και ντρόουν.
Ο κ. Νικολάου αναφερόμενος στο ιστορικό είπε πως γύρω στις 10:30 χθες, ο τουρίστας αναχώρησε μόνος του από το λιμάνι του Λατσιού με ενοικιαζόμενο φουσκωτό σκάφος για ολιγόωρη περιήγηση στη γύρω θαλάσσια περιοχή.

Γύρω στις 16:30, πρόσθεσε, το σκάφος εντοπίστηκε από πολίτες να επιπλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή της Αργάκας, σε απόσταση 200 περίπου μέτρα από την ακτή, χωρίς επιβάτη.
Ενημερώθηκε, συνέχισε ο κ. Νικολάου, άμεσα η Αστυνομία και κατ’ επέκταση το ΚΣΕΔ, το οποίο συντονίζει την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης και το οποίο ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο «Νέαρχος».
Με ανακοίνωσή του το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ανέφερε πως «σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης το ΚΣΕΔ Λάρνακας ανακοινώνει ότι η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης για εντοπισμό αγνοούμενου ατόμου στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Χρυσοχούς, συνεχίστηκε καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια τη νύχτας».
Νωρίτερα η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 35χρονου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι αρμόδιες Αρχές, έχουν αρχίσει από νωρίς το πρωί τις έρευνες, ώστε να εντοπιστεί ο Piotr Mentel, 35 ετών, υπηκόου Πολωνίας, ο οποίος εξαφανίστηκε την Τρίτη, 22 Απριλίου 2025. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο Mentel ενοικίασε σκάφος από κατάστημα θαλάσσιων σπορ και αναχώρησε μόνος του από τη μαρίνα Λατσί, το πρωί της ίδιας ημέρας.
Ωστόσο, η βάρκα εντοπίστηκε ακυβέρνητη το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θέτοντας σε κινητοποίηση τις Αρχές, οι οποίες έστησαν αμέσως επιχείρηση εντοπισμού, στην οποία συμμετέχουν Αστυνομία και ΚΣΕΔ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
