Φορτίο με 56 κιλά κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Πειραιά σε κοντέινερ με γαρίδες από το Εκουαδόρ

Σε κοινή επιχειρησιακή δράση για την αποτροπή εισαγωγής και περαιτέρω διακίνησης ναρκωτικών στην Ελληνική Επικράτεια, προχώρησαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής με το τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του 3ου Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, στη διάρκεια της οποίας μικτά κλιμάκια στελεχών των συγκεκριμένων υπηρεσιών προέβησαν σε έλεγχο πλήθους εμπορευματοκιβωτίων που προορίζονταν προς εισαγωγή.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε μεταξύ άλλων και εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από χώρα της Νοτίου Αμερικής (Εκουαδόρ) με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά και δηλωθέν φορτίο γαρίδες.

sdoe-kokaini

Το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο προωθήθηκε προς ακτινοσκοπικό έλεγχο (X-Ray) ο οποίος απέδωσε ένδειξη ύποπτης οργανικής ουσίας στον εξωτερικό μηχανισμό ψύξης του και στον επακολουθήσαντα καθολικό - φυσικό έλεγχο ανευρέθηκαν και ανακτήθηκαν συνολικά πενήντα συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους 55 κιλών και 840 γραμμαρίων, ποσότητα η οποία και κατασχέθηκε.

sdoe-kokaini2

Η αξία της κατασχεθείσας κοκαΐνης υπολογίζεται σε ποσό 1.600.000 ευρώ ενώ με τις κατάλληλες προσμίξεις, προς αύξηση της προς διακίνηση ποσότητας, το προσδοκώμενο όφελος θα υπερέβαινε το 3πλάσιο της υπολογιζόμενης αξίας της.

sdoe-kokaini3

Την προανάκριση έχει αναλάβει το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής , ενώ η έρευνα συνεχίζεται με την συνδρομή και συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Δ.Α.Ο.Ε από την Ελληνική Αστυνομία και την Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου από το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή προς εντοπισμό των δραστών και πιθανό συσχετισμό με προηγούμενες κατασχέσεις σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

«Αδίστακτη δράση, έφραξε τις αναπνευστικές οδούς»-Τι αναφέρει το κατηγορητήριο της Ειρήνης Μουρτζούκου
Ειδοποίηση να παραδοθεί για έκτιση της ποινής από Δικαστήριο της Τουρκίας στον Λεβέντ
Ταυτόχρονη αντεπίθεση ΑΚΕΛ και Ειρήνης-Κατηγορεί Αγγελίδη για αλαζονεία, «μαζί μας συνωμότησε και το ΕΔΑΔ»
Συνεχίζει το παραλήρημα ο Τατάρ-«Ο Αναστασιάδης είπε στον Τσαβούσογλου για λύση δύο κρατών»
Δεν κοπάζουν οι πολιτικές αντιδράσεις στον απόηχο των δηλώσεων Αγγελίδη-Έντονη κριτική και πυρά από βουλευτές
Πυρά ΔΗΚΟ σε Φειδία-«Χαμογελούσε συγκαταβατικά, δίνοντας βήμα στην προσωποποίηση της τουρκικής προπαγάνδας»
Ποινή φυλάκισης 5,5 ετών στον τέως Διευθυντή του Παττιχείου Θεάτρου Λεμεσού
ΒΙΝΤΕΟ: Στον ανακριτή η Μουρτζούκου, οργή στην Πάτρα-«Ντροπή», «σίχαμα», «φόνισσα» φώναζε ο κόσμος
Πώς οδηγήθηκε στην ομολογία η Μουρτζούκου-«Το μετάνιωνα και μετά το ξανάκανα, το δεύτερο παιδί το σκότωσα κατά λάθος»
Ιστορική χαρακτήρισε την επίσκεψη Αούν ο Πρόεδρος-Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις και εξελίξεις στη Μ. Ανατολή