ΒΙΝΤΕΟ: Καρχαρίας επιτέθηκε σε δύτη σε παραλία του Ισραήλ

Έναν άνδρα, ο οποίος αγνοείται έπειτα από επίθεση καρχαρία την προηγούμενη ημέρα, ανοικτά των ακτών της Χαντέρα, στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αναζητεί η ισραηλινή αστυνομία.

Άνθρωποι που βρίσκονταν στην παραλία βιντεοσκόπησαν το περιστατικό με κινητά τηλέφωνα. Ένας άνδρας ακούστηκε να αναφωνεί «Είναι με τον καρχαρία, τον πολεμάει», καθώς ο άνδρας φαινόταν στο βάθος. «Τον τρώνε, τρώνε τον άνδρα... Δεν μπορώ να τον δω!».

Ένας λουόμενος που κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τούς είπε: «Υπάρχει κάποιος εδώ που τον δάγκωσε καρχαρίας. Ουρλιάζει "βοήθεια!"»

Ισραηλινά ΜΜΕ δημοσιοποίησαν βίντεο που δείχνουν καρχαρίες να κολυμπούν τις τελευταίες ημέρες εν μέσω λουομένων, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Ένα άλλο βίντεο μοιάζει να δείχνει επίθεση σε έναν κολυμβητή, η οποία προκαλεί πίδακες νερού.

Η κολύμβηση απαγορεύθηκε από χθες το απόγευμα σε αυτό το τμήμα της ακτής, ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα.

Δεκάδες καρχαρίες είχαν ήδη παρατηρηθεί, κυρίως αυτήν την περίοδο του έτους, κοντά στη Χαντέρα, όπου βρίσκεται ένας ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός.

Ο σταθμός χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό για την ψύξη των στροβίλων του και ρίχνει κατόπιν αυτό το νερό, που έχει υπερθερμανθεί, πίσω στη θάλασσα, κάτι που προσελκύει μαυροπτέρυγους και σκουρόχρωμους καρχαρίες.

Αν και το μήκος τους μπορεί να είναι αρκετά μέτρα, αυτά τα είδη δεν είναι γενικά επιθετικά απέναντι στον άνθρωπο.

Η ισραηλινή αρχή φυσικών πάρκων και η ισραηλινή ένωση υποβρύχιων καταδύσεων απηύθυναν προειδοποιήσεις προς τους κολυμβητές, που προσελκύονται από την παρουσία αυτών των καρχαριοειδών, να μην προσεγγίζουν.

Ο εποχικός πληθυσμός των καρχαριών ανοικτά της Χαντέρα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, πιθανόν ως αποτέλεσμα της μεγέθυνσης του σταθμού και της εφαρμογής ενός νόμου που απαγορεύει την αλίευσή τους.

Δειτε Επισης

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τους θανάτους των βρεφών
Ο Τραμπ εξετάζει αποστολή ακόμη μιας συστοιχίας Patriot στην Ουκρανία
Κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 «μαϊμού» Labubu-Εντοπίστηκαν σε οκτώ καταστήματα
Μαχαιρωμένο σε πολυθρόνα εντοπίστηκε το θύμα του φονικού-Στο διπλανό δωμάτιο η μητέρα του πατροκτόνου
Νέα απάτη μέσω SMS με δήθεν επιστροφή φόρου-Συστάσεις από την Αστυνομία (pic)
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Στους τέσσερις οι νεκροί μετά την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Eternity C»
Εκατοντάδες τραυματίες από τη φωτιά στη Μασσαλία-Φόβοι ότι ο Μιστράλ θα τη θέσει ξανά εκτός ελέγχου
Αποκαλύψεις για Μουρτζούκου-Σοκάρουν οι ομοιότητες με Πισπιρίγκου, επιχείρησε να σκοτώσει το μωρό της 4 φορές
Τουλάχιστον 161 αγνοούμενοι και 110 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας