Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμών αξιολόγησης εκπαιδευτικών

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Κανονισμών με τίτλο «Οι περί Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών Λειτουργών και Εκπαιδευτικού Έργου Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Κανονισμοί του 2025», θέτει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Α.Ν.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το πιο πάνω σχέδιο Κανονισμών τίθεται σε Δημόσια Διαβούλευση στη διαδικτυακή πλατφόρμα «η-Διαβούλευση» www.e-consultation.gov.cy.

Το Υπουργείο καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς/φυσικά πρόσωπα, να υποβάλουν τα σχόλια/εισηγήσεις τους, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 6 Μαΐου 2025, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα «η-Διαβούλευση».

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα «η-Διαβούλευση», σκοπός του παρόντος σχεδίου των περί Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών Λειτουργών και Εκπαιδευτικού Έργου Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Κανονισμών του 2025 είναι η αντικατάσταση των περί Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Επιθεώρησης και Αξιολόγησης) Κανονισμών του 1976 και 2011 και η υιοθέτηση ενός νέου συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, σχεδιασμένου να ενδυναμώνει τους εκπαιδευτικούς και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών.

Στους προτεινόμενους Κανονισμούς περιλαμβάνονται πρόνοιες, ώστε να διασφαλίζεται η βελτίωση της ποιότητας και των αποτελεσμάτων της διδασκαλίας και μάθησης, η έγκαιρη παρέμβαση, η βελτίωση της στήριξης των εκπαιδευτικών και η συνεχής επαγγελματική τους μάθηση σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής τους πορείας μέσα από διαδικασίες που στηρίζονται στη διαφάνεια και τη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών.

Δειτε Επισης

Σκότωσε τη μητέρα του και προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του ο 21χρονος
«Έφοδος» Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου-Μήνυμα στήριξης προς τα νοσοκομεία
Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα-Εικοσιενάχρονος σκότωσε τη μητέρα του (pics)
Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Υποβολή σχολίων ΚΔ για αξιολόγηση από ΣτΕ εφαρμογής Σύμβασης Πλαίσιο για Προστασία Εθνικών Μειονοτήτων
Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων για τα... 20 εκατοστά στη Γέφυρα της Καλαβασού
Απουσιάζει από την οικία του στο Κίτι ο 44χρονος Μιχαλάκης (pic)
Διαβούλευση Υπ. Παιδείας για αναγνώριση στρατιωτικής θητείας σε εκπαιδευτικούς κρατών ΕΕ
Δεν κλειδώνει η ληστεία πίσω από τα μαχαιρώματα 35χρονου-Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
Θέλουν να βγουν και από πάνω στα κατεχόμενα μετά την καταδίκη για σφετερισμό-Αντίποινα με απειλές για πλήρες άνοιγμα Βαρωσιού