Σε πέραν των 400 περιστατικών που είχαν να κάνουν με λαμπρατζιές ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική τον τελευταίο μήνα

Αυξητική τάση σε σύγκριση με πέρσι, κατέγραψαν τα περιστατικά που έχουν σχέση με λαμπρατζιές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κεττής είπε πως μέσα σε ένα μήνα η πυροσβεστική υπηρεσία κατέγραψε 415 περιστατικά, που είχαν να κάνουν με λαμπρατζιές ενώ πέρσι καταγράφηκαν 320.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για τις λαμπρατζιές δεν οδηγήθηκε ποτέ στην Ολομέλεια της Βουλής , καθώς υπήρξαν αγεφύρωτες διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι απόψεις των δύο πλευρών απέχουν και όσον αφορά στο πότε θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ ο συγκεκριμένος νόμος. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εκφράσει την άποψη πως ο νόμος, σε περίπτωση που ψηφιστεί, θα πρέπει να έχει άμεση ισχύ και να τεθεί σε εφαρμογή μόλις δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως οι τοπικές Αρχές μπορούν να δίνουν άδειες ακόμη και τρεις ημέρες πριν το Πάσχα.

Από την άλλη πλευρά, η Ένωση Δήμων εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος την 1η Ιανουαρίου 2026, ώστε να μπορούν να ενημερωθούν οι τοπικές Αρχές, αλλά και οι πολίτες και να μην υπάρχει σύγχυση. Μάλιστα, θεωρείται πως αν υπάρχει άμεση ισχύ της νομοθεσίας, θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και καθυστέρηση στις εγκρίσεις, την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 57χρονο για υπόθεση ναρκωτικών με δύο κιλά κάνναβης και κοκαΐνη
Καθησυχάζει ο Υπουργός Ενέργειας για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων-«Κρίνουμε ότι θα είναι προσωρινές»
Συστάσεις για Πρώτες Βοήθειες σε ενδεχόμενη διαρροή ραδιενέργειας λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Έφαγε πόρτα από τον Τατάρ ο Χαν, βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα-«Υψηλή προστιθέμενη αξία από την εμπλοκή της ΕΕ»
Κλειστός δρόμος στον Στρόβολο λόγω βλάβης σε αγωγό του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας
Πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ σε 32χρονη για παράνομα καπνικά προϊόντα
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά πολυκατοικία στην Μπερ Σεβά
Αναζητά πέντε πρόσωπα για υποθέσεις κλοπών στη Λεμεσό η Αστυνομία (pics)
Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο χωρίς να κληρονομήσει τίποτα
Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και ρωτούσε τι έγινε ο 43χρονος δολοφόνος στη Λαμία