Ικανοποιητική η κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα-«Αυξημένες οι τιμές σε ορισμένα προϊόντα»

Ικανοποίηση για την κίνηση στις αγορές, ειδικά για τα είδη πρώτης ανάγκης, εξέφρασαν στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου.

Ο κ. Κουρσάρης είπε στο ΚΥΠΕ ότι «στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως συνηθίζεται κάθε γιορτές του Πάσχα, υπήρξε αυξημένη κίνηση, παρόλο που σε ορισμένα προϊόντα οι τιμές ήταν αυξημένες». Πρόσθεσε ότι η αγορά κινήθηκε σε ικανοποιητικά πλαίσια, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κόσμος ξόδεψε για το εορταστικό τραπέζι. «Σε αυτά τα είδη πάει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι αυξημένες τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης ίσως ήταν ο λόγος που άλλα προϊόντα, όπως η ένδυση και η υπόδηση, «δεν είχαν την τιμητική τους», όπως γινόταν συνήθως στις γιορτές του Πάσχα. «Αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει για τον χώρο της ένδυσης και της υπόδησης», είπε, σημειώνοντας ότι, παρόλο που υπήρξε κάποια κίνηση, «δεν υπήρχε η αντίστοιχη θεαματική αύξηση λόγω των γιορτών του Πάσχα».

Ένας άλλος λόγος γι’ αυτό, εκτίμησε ο κ. Κουρσάρης, είναι το γεγονός ότι οι συντάξεις Απριλίου καταβλήθηκαν από τις 12 του μηνα. Αυτό «έδωσε μια σχετική ώθηση, αλλά ο κόσμος ήταν προσεκτικός για να έχει την οικονομική ευχέρεια, μετά, να περάσει ενάμιση μήνα με αυτά τα λεφτά μέχρι να ξαναπληρωθεί». «Δεν παρατηρήθηκαν σπατάλες, ήταν προσεκτικός ο κόσμος στις αγορές του», είπε.

Παρόλα αυτά, ο κ. Κουρσάρης αποτίμησε θετικά την προτίμηση των καταναλωτών προς τις μικρές επιχειρήσεις. «Παρά την αυξημένη τιμή στα κρέατα, ο κόσμος στήριξε τις μικρές επιχειρήσεις, τα μικρά κρεοπωλεία, παρά να προτιμήσει τη διαφορά της τιμής που υπήρχε στις μεγάλες υπεραγορές», είπε.

«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να επιβιώσουν και οι πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, προτιμά την εξυπηρέτηση, δείχνει εμπιστοσύνη στους μικρούς καταστηματάρχες, που είναι κάτι θετικό», πρόσθεσε.

Απόλυτη ικανοποίηση εξέφρασε, από την πλευρά του, ο Ανδρέας Χατζηαδάμου, Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών. Όπως είπε, η κίνηση στις υπεραγορές ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ειδικά τις τελευταίες 2-3 μέρες.

«Οι υπεραγορές αυτή την περίοδο έχουν την τιμητική τους και, μετά τις προσπάθειες που καταβάλλουμε κάθε εορταστική περίοδο να μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν, όσον αφορά την εξυπηρέτηση, ήταν πολύ καλές οι τιμές, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μια σταθερότητα, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες», είπε.

Εκτίμησε ότι η κίνηση στις υπεραγορές φέτος κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο Πάσχα, σημειώνοντας ότι όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς κανένα πρόβλημα και οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ασφάλεια των τροφίμων «έγιναν χωρίς παρατράγουδα».

Εξάλλου, ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της εφαρμογής e-kalathi, είπε ότι η ενημέρωση που έχουν είναι ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα θα υλοποιηθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πενήντα δύο παιδιά γεννήθηκαν από σπέρμα με καρκινογόνο μετάλλαξη στο Βέλγιο-Πιθανά κρούσματα και στην Κύπρο
Έστησαν δίκτυο και εξαπατούσαν πολίτες με δήθεν εράνους για τρία χρόνια-Δύο συλλήψεις
Εξαφανίστηκε ο 80χρονος Πέτρος Βρέτος-Πιθανόν να έχει συμπτώματα αποπροσανατολισμού και απώλειας μνήμης (pic)
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα
Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»-Πώς στήθηκε επί 18 μήνες το σαμποτάζ των Ουκρανών στις ρωσικές βάσεις
Έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ-Η ώρα της κρίσης για Αναστασίου και Διομήδους
Έφυγαν για Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι-Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες
Βλάβη σε αγωγό από μπάζωμα άφησε χωρίς νερό την Πάφο-Τη Δευτέρα αποκαθίσταται πλήρως το πρόβλημα
Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για τον εμπρησμό οχήματος στον Άγιο Δομέτιο