Δίκη εντός δίκης για υπόθεση Γερμανίδας που κατηγορείται για σφετερισμό ε/κ περιουσιών

Με δίκη εντός δίκης προχωρεί η υπόθεση της Γερμανίδας κατηγορούμενης για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, που εξετάζεται στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, έπειτα από αίτημα της υπεράσπισής της.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Νικόλας Γεωργιάδης, ανέφερε την Τετάρτη, κατά τη δικαστική διαδικασία, ότι ο συνήγορος της κατηγορουμένης έστειλε στο δικαστήριο ένα έγγραφο, και στη συνέχεια, δεύτερο συμπληρωματικό έγγραφο για τα στοιχεία και τα τεκμήρια που θεωρεί ότι θα αφορούν την δίκη εντός δίκης. Ο δικηγόρος της Γερμανίδας θεωρεί πως με τον τρόπο εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης της πελάτισσας του στις 7/7/2024 στο αεροδρόμιο Λάρνακας, της κατάσχεσης των αποσκευών της και της έρευνας στις ηλεκτρονικές της συσκευές, αλλά και με τον τρόπο που εξαναγκάστηκε να συγκαταταθεί στην κατάσχεση των αποσκευών τους, έχουν παραβιαστεί άρθρα του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το βασικό επιχείρημα της υπεράσπισης είναι ότι δεν της παρασχέχθηκε, ως είναι συνταγματικό της δικαίωμα, μετάφραση του εντάλματος σύλληψής της, ενημέρωσής της σε γλώσσα κατανοητή για την ίδια, δηλαδή στα γερμανικά, δεν υπήρξε γερμανόφωνος διερμηνέας και δεν ειδοποιήθηκε η πρεσβεία της χώρας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτη παραδοχή σε υπόθεση σφετερισμού-Δήλωσε ένοχη σε 19 κατηγορίες μια εκ των Ουγγαρέζων κατηγορουμένων

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το Κακουργιοδικείο θεωρεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για δίκη εντός δίκης σε τρία ζητήματα και εξέδωσε σχετικό διάταγμα. Τα τρία ζητήματα αφορούν τη νομιμότητα κατάσχεσης τεκμηρίων που βρισκόταν στις αποσκευές της Γερμανίδας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τις περιστάσεις λήψης συγκατάθεσης από την κατηγορουμένη για να γίνει η κατάσχεση των αποσκευών της και τον τρόπο πρόσβασης στο περιεχόμενο των τεκμηρίων.

Η διαδικασία της δίκης εντός δίκης άρχισε με την κατάθεση του αστυφύλακα που σταμάτησε τη Γερμανίδα κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 7 Ιουλίου πέρσι.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Απριλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λεωφορείο που μετέφερε εθνοφρουρούς το όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο
Ασθενής σε πλοίο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην ακτή-Έστησε επιχείρηση το ΚΣΕΔ
Πολύωρη αντεξέταση στο Δικαστήριο για βαρυποινίτη-Καταθέσεις από μαγαζάτορες, «δεν επιβεβαιώνεται η παροχή προστασίας»
Όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισαν οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας (pic)
Παρίστανε τον πελάτη σε φούρνο στη Λευκωσία, έσπρωξε την υπάλληλο και έφυγε με τις εισπράξεις
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Υπό πίεση η Δικαιοσύνη... Παρενέργειες λόγω Βαρωσιώτου και ΕΔΑΔ, νομικά σφάλματα με διαφορετικό απόηχο
Ελεύθερος με όρους εκζητούμενος 38χρονος από την Ιορδανία
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»