ΒΙΝΤΕΟ: Ο αρχηγός της «μαφίας των φυλακών» ηθικός αυτουργός απόπειρας δολοφονίας στην Αθήνα

Την παράνομη δράση του μέσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου φαίνεται ότι συνεχίζει ο Αλβανός ισοβίτης και αρχηγός της «μαφίας των φυλακών» Κλοντιάν Λεκοτσάι, που ταυτοποιήθηκε ως ο ηθικός αυτουργός απόπειρας δολοφονίας κατά δύο ανδρών στην οδό Κρήτης στο Μεταξουργείο το απόγευμα της 23ης Σεπτεμβρίου 2024.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα, με τον Λεκοτσάι να κατηγορείται ότι έδωσε την εντολή για εκτέλεση ενός πρώην συγκρατουμένου του, με τον οποίο στο παρελθόν είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς.

Η επίθεση έγινε με πυροβολισμό κατά δύο ανδρών αλβανικής υπηκοότητας, όταν οι φυσικοί αυτουργοί, που επέβαιναν σε κλεμμένο όχημα, πυροβόλησαν εξ επαφής τα θύματα. Από τα πυρά τραυματίστηκαν και οι δύο. Ο ένας εξ αυτών είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα. Ο δρόμος για την ταυτοποίηση του Λεκοτσάι άνοιξε όταν τον κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό ένας εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Αρχηγός της «μαφίας των φυλακών»

Ο Λεκοτσάι, έχει ιδιαίτερα βαρύ ποινικό παρελθόν, ενώ έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το 2017, ενώ είχε ταυτοποιηθεί ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας άνδρα στην Αγία Βαρβάρα τον Ιούλιο του 2022.

Παράλληλα, έχει κατηγορηθεί ως ο αρχηγός της «μαφίας των φυλακών», ενώ εις βάρος του ερευνώνται πολλαπλές υποθέσεις για εντολές εκτέλεσης που φέρεται να οργάνωνε πίσω από τα κάγκελα.

Ο Λεκοτσάι θεωρείται διαβόητος ως ο αρχηγός της «μαφίας των φυλακών», που κινούσε τα νήματα μέσα από τα κελιά, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός φυλακών, εκτελώντας συμβόλαια θανάτου, όπως του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκβιασμούς, δολοφονίες, ξέπλυμα χρήματος και σειρά άλλων υποθέσεων. Μάλιστα, ο σωφρονιστικός υπάλληλος Αντώνης Αραβαντινός είχε καταθέσει τότε στις αρχές ότι ο Λεκοτσάι ήταν σε θέση να του περιγράψει ακόμη και ποια δρομολόγια έκαναν τα παιδιά του, προκειμένου να πάνε στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η δικογραφία της νέας υπόθεσης έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση. Ο Λεκοτσάι παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άλλαξαν γεμιστήρα την ώρα της εκτέλεσης οι δράστες-Βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο
Για θεραπεία αισθητικής είχε πάει στην κλινική ο Μοσχούρης πριν το καρτέρι θανάτου
Ποιος είναι ο «Θαμνάκιας» που γάζωσαν στο Χαλάνδρι-Το παρελθόν του με την Greek Mafia
Βρέθηκε καμένο το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην φονική επίθεση στο Χαλάνδρι
ΒΙΝΤΕΟ: Από θαύμα γλύτωσε περαστική οδηγός από το γκανγκστερικό χτύπημα-Σφαίρα χτύπησε το αυτοκίνητό της
Ο Γιώργος Μοσχούρης, που είχε εμπλακεί στη Greek Mafia, το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαλάνδρι
Δολοφονικό χτύπημα με ριπή από καλάσνικοφ στην Αθήνα-Ένας νεκρός, διέφυγαν οι δράστες
Τραγωδία στην Ελλάδα: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη
ΒΙΝΤΕΟ: Παρέα νεαρών πετάει βαρελότα σε 85χρονη στον Πόρο-«Δεν είναι η πρώτη φορά»
Φορτίο με 56 κιλά κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Πειραιά σε κοντέινερ με γαρίδες από το Εκουαδόρ