Λαμβάνει ραντάρ, θερμικές κάμερες και ηλεκτρονικό εξοπλισμό το ΚΣΕΔ-Αναβαθμίζει δυνατότητες για το μεταναστευτικό

Υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα (28 Μαρτίου) η συμφωνία επιδότησης για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση Δυνατοτήτων Συστήματος Παράκτιας Παρατήρησης».

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης Λάρνακας (ΚΣΕΔ) αναφέρεται ότι «η συμφωνία έγινε μεταξύ της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών, ως της Διαχειριστικής Αρχής (ΔΑ) των Ταμείων Εσωτερικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (ΥΜΕΕ)/Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΚΣΕΔ), ως Δικαιούχος».

Προστίθεται ότι «στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση των δυνατοτήτων επιτήρησης μεταναστευτικών ροών και παρατήρησης σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης κατά τις ροές αυτές, για αποτελεσματικότερο έλεγχο των ροών από χώρες κρίσης της Μέσης Ανατολής, αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και μεταφοράς Υπηκόων Τρίτων Χωρών προς την Κύπρο και άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες και αντιμετώπιση τυχόν ναυτικών ατυχημάτων κατά την διακίνηση των Υπηκόων Τρίτων Χωρών».

Στο πλαίσιο του έργου «θα γίνει προμήθεια οχημάτων επιτήρησης με ραντάρ, θερμικές κάμερες και τηλεπικοινωνιακό – ηλεκτρονικό εξοπλισμό και διασύνδεσή τους με το υφιστάμενο Σύστημα Παράκτιας Παρατήρησης του ΚΣΕΔ».

Σημειώνεται ότι «το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ, υλοποιείται στο πλαίσιο του Μέσου Χρηματοδοτικής Στήριξης για τη Διαχείριση των Συνόρων και την Πολιτική Θεωρήσεων (BMVI) με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κλειστές λωρίδες στον αυτοκινητόδρομο προς Λεμεσό Δευτέρα και Τρίτη λόγω εργασιών
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σκουλλί-Σκυτάλη στην Αστυνομία για διερεύνηση των αιτίων
Απαραίτητη η κρατική βούληση για τις λαμπρατζιές-«Το νομοσχέδιο από μόνο του δεν μπορεί να εγγυηθεί»
Πυρκαγιά σε πέντε μέτωπα εκδηλώθηκε στην επαρχία Πάφου-Ενεργό μόνο το ένα
Άκαρπες οι προσπάθειες της επιχείρησης για εντοπισμό του Πολωνού τουρίστα
Ζητά εξηγήσεις από Υπουργό και Αρχηγό ο Στεφάνου για την ανομία και την ατιμωρησία στις λαμπρατζιές
Καταδίωξη με ρίψη πυροβολισμών στη Λεμεσό-Κατάφερε να διαφύγει πεζός ο οδηγός του οχήματος
«Δεν θα πρέπει να κατηγορηθούν μόνο επτά αλλά 107. Δεν εμπιστεύομαι την Νομική Υπηρεσία»
Καταζητείται ο 40χρονος Μπενάκης για επίθεση τον περασμένο Φεβρουάριο (pic)
Κουκουλοφόροι μπούκαραν στο σπίτι 40χρονου και του επιτέθηκαν με ρόπαλο και μαχαίρι