Συνελήφθη ο καταζητούμενος που φέρεται να πέταξε κινητά εντός των Φυλακών

Χειροπέδες στον 40χρονο που καταζητείτο για την υπόθεση ρίψης κινητών τηλεφώνων εντός του κτιρίου των Κεντρικών Φυλακών, προχώρησε η Αστυνομία.

Οι Αρχές, τρεις μέρες μετά που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του υπόπτου και δημοσίευσαν τα στοιχεία του, τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο 40χρονος αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί ενώπιον Δικαστηρίου, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Πρόκειται, για αδελφό κρατούμενου, ο οποίος μετά το περιστατικό είχε κληθεί για ανάκριση στο ΤΑΕ, ωστόσο δεν είχε συλληφθεί, καθώς εναντίον του κατά τον ουσιώδη χρόνο δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Πράγμα το οποίο έγινε σε μεταγενέστερο στάδιο, ωστόσο, ο 40χρονος, κάτοχος Κυπριακής ταυτότητας, δεν εντοπίστηκε με αποτέλεσμα η Αστυνομία να δώσει τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριχνε κινητά από την νεκρή ζώνη στις Φυλακές-Βρέθηκαν άλλα 14 τηλέφωνα σε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του περασμένου Σαββάτου εντοπίστηκε σημαντική ποσότητα κινητών, με αφορμή περιστατικό που σημειώθηκε, έπειτα από το οποίο υπήρξε κινητοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος, φέρεται να έριχνε - εκτός φυλακής - μέσω της νεκρής ζώνης φαίνεται αριθμό κινητών εντός της κλειστής φυλακής και σε συγκεκριμένη πτέρυγα που θεωρείται υψίστης ασφαλείας, στην οποία μάλιστα κρατείται και πρόσωπο το οποίο σε διάφορες περιπτώσεις πιάστηκε με κινητά τηλέφωνα, χωρίς ωστόσο αυτό να συνεπάγεται πως έχει σχέση με αυτό το περιστατικό.

Μετά το συμβάν, που έγινε αντιληπτό από δεσμοφύλακες οι οποίοι παρέλαβαν τα κινητά, ακολούθησαν έρευνες σε ολόκληρη την πτέρυγα, που ήταν οι παραλήπτες των κινητών, έπειτα από τις οποίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν άλλα δεκατέσσερα κινητά τηλέφωνα, καθώς και ποσότητα ναρκωτικών.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Αστυνομία, δεδομένου πως υπήρχε εμπλεκόμενο πρόσωπο εκτός φυλακών, κάτι που επιβεβαιώθηκε από αρμόδια πηγή, η οποία ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αύξηση εξόδων του προϋπολογισμού και τα έξυπνα φώτα άναψαν κόκκινο στη Βουλή για τα χρονόμετρα στα φανάρια

Δειτε Επισης

Στόχος εμπρηστών η γιαγιά ανήλικου που συνελήφθη για βομβιστικές επιθέσεις και ληστεία
Πυρκαγιά σε δύο εστίες σε κοινότητες της Πάφου
Στο κάδρο δίκτυο κατασκοπείας του Ιράν σε Κύπρο και Ελλάδα-Εξετάζεται η σύνδεση των Αζέρων
Συνελήφθη 19χρονος που οδηγούσε με 130 χιλιόμετρα αντί 50
Συνεχίζεται το... πάρτι εγκληματιών στη Λεμεσό-Βομβιστική επίθεση σε μπυραρία, εμπρησμό σε όχημα μετά από μια ώρα
Συνελήφθη 56χρονος που έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με 16,5 κιλά κάνναβης
Σε δίκη ο 49χρονος νοσηλευτής, στο κατηγορητήριο μόνο το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης-Ελεύθερος υπό όρους
Από την Ιταλία στις... Κεντρικές μετά από οκτώ χρόνια καταζητούμενος για κλοπές και διαρρήξεις
Έληξε τη συζήτηση για διαθεσιμότητα Δημητρίου η Ελεγκτική, ξεκαθαρίζει και ο Πάλμας-Δεν τέθηκε θέμα από Χαρτσιώτη
Eτοιμότητα της Λευκωσίας να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στη Χίο