Να απαγορευτούν πασχαλινές δραστηριότητες με ζώα ζητεί από Δήμους και Κοινότητες το Κόμμα για τα Ζώα

Τους δήμους και κοινότητες όπως απαγορεύσουν κατά το Πάσχα τις οποιεσδήποτε δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν ζώα, όπως γαϊδούρια, γουρουνάκια, περιστέρια κ.λπ., καλεί το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

«Οι μέρες του Πάσχα (και των Χριστουγέννων) πέραν από τα συνηθισμένα ήθη και έθιμα υπάρχουν και αυτά τα οποία ταλαιπωρούν, κακοποιούν και εξευτελίζουν τα ζώα, με διάφορα ‘παιχνίδια’ που υποτίθεται ότι εντάσσονται μέσα στα έθιμα μας», αναφέρει σε ανακοίνωση το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Επίσης, αναφέρει ότι «τα ζώα δεν είναι ούτε παιχνίδια ούτε μιας χρήσης αντικείμενα» και «θεωρούμε ότι είμαστε μία χώρα με ευρωπαϊκό πνεύμα και μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε».

«Τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα και νιώθουν το πόνο, το φόβο, την δίψα, την ταλαιπωρία, το κρύο και την ζέστη και για τους λόγους αυτούς δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε ως μέσο διασκέδασης και σίγουρα δεν είναι καθόλου αυτές οι συμπεριφορές των ανθρώπων μέσα στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα», προσθέτει.

Τέλος, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου εύχεται το Πάσχα του 2025 να «είναι ένα πραγματικό Πάσχα αγάπης χωρίς σφαγές αθώων ζώων, χωρίς εκμετάλλευση, εξευτελισμό, ταλαιπωρία ή διαπόμπευση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρατείνεται η υποβολή δήλωσης ΦΠΑ και η πληρωμή οφειλόμενου ΦΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Καίγονται σπίτια, εκκενώσει και απεγκλωβισμοί κατοίκων
Σε δημόσια διαβούλευση Νομοσχέδιο για διαφάνεια και πολιτική διαφήμιση
Μίλησε για το Κυπριακό ο Ερντογάν με τον Μακρόν-Του ζήτησε να συμπεριληφθεί η Τουρκία στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας
Δεν αρκούν τα προγράμματα απεξάρτησης στις Κεντρικές Φυλακές-Τεράστιες οι ανάγκες για ολοήμερα κέντρα
Έδωσε γραπτώς σειρά από ερωτήματα για τα ξενόγλωσσα στην Επ. Παιδείας το ΥΠΑΝ
Γ. Σαββίδης: Οι θεσμοί και λειτουργούν αλλά και συνεργάζονται, κακεντρεχή σχόλια και fake news στα MKΔ
Α. Δημητρίου στο ΕΛΚ: Η ΕΕ οφείλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα όσα τεκταίνονται στη Μ. Ανατολή
Μικρής έκτασης ρύπανση από πετρελαιοειδή σε θάλασσα της Λεμεσού (pics)
Πράσινο Υπουργικού για τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο στη Δημόσια Υπηρεσία-Στη Βουλή Νομοσχέδιο