Καταγγελίες Δημάρχου Ακάμα-«Επαναλαμβανόμενες και καθόλου τυχαίες οι πυρκαγιές»

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 8 το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο Πράσινο Σημείο στην περιοχή του Δήμου Ακάμα για την κατάσβεση της οποίας έσπευσε πυροσβεστικό όχημα και συνεργεία του Δήμου.

Στη σκηνή έσπευσαν, επίσης, ο Δήμαρχος Ακάμα Μαρίνος Λάμπρου, ο Κώστας Βοσκός Υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος στην Πάφο και εκπρόσωπος των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λάμπρου είπε πως τα συνεργεία του Δήμου Ακάμα που έσπευσαν στη σκηνή της πυρκαγιάς, εκσκαφείς και βυτιοφόρο, παρείχαν βοήθεια με σκοπό την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ανέφερε ότι προκλήθηκε άσχημη οσμή και πρόσθεσε ότι έγινε επιχωμάτωση των καμένων υλικών.

Ο κ. Λάμπρου επεσήμανε πως υπάρχουν κατοικίες στην περιοχή σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την άποψη πως οι πυρκαγιές στην περιοχή «είναι επαναλαμβανόμενες και καθόλου τυχαίες».

DOC.20250418.8322025.prasinosimeioakamafotia3

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, χαρακτήρισε απαράδεκτο το συμβάν. Πρόκειται, είπε στο ΚΥΠΕ, για ένα σημείο στην περιοχή της Πέγειας στο οποίο συγκεντρώνουν εδώ και καιρό υλικά με σκοπό την καύση τους. Οι Τοπικές Αρχές είναι ενήμερες, ανέφερε, χαρακτηρίζοντας το θέμα της καύσης των υλικών απαράδεκτο.

Ο κ. Θεοπέμπτου σημείωσε πως όλα αυτά τα υλικά πρέπει να καταλήγουν σε διαχείριση, τονίζοντας πως δεν γίνεται όταν αυξάνεται ο αριθμός τους να βάζουν φωτιές.

Οι φωτιές, είπε, απαγορεύονται και από τη σύμβαση της Στοκχόλμης και από τη Νομοθεσία.

Σε ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι αυτές οι περιοχές που είναι πανέμορφες, δεν μπορεί να προκαλούνται φωτιές στην φύση και μάλιστα χωρίς άδειες.

Υποστήριξε ότι «δυστυχώς για να αποφύγουν έξοδα βάζουν φωτιά θέτοντας την περιοχή σε κίνδυνο μολύνοντας την ατμόσφαιρα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συγχαρητήρια Προέδρου στους μαθητές που συμμετείχαν στις Παγκύπριες-«Η Κύπρος είναι περήφανη για τη νέα γενιά της»
Περηφάνια, τιμή, ανακούφιση-Οι πρώτοι των πρώτων των Παγκυπρίων Εξετάσεων στον REPORTER
Έντονη ανησυχία Συνδέσμων Σχολών Οδηγών-«Η αδειοδότηση αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του ΤΟΜ»
Πολλαπλές αναγνώσεις για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα-Ρουτίνα, προσβολές και «προεκλογικές» σκιές
Ζήτησαν από Δαμιανό στήριξη οικογενειών των παιδιών που λαμβάνουν θεραπεία στο εξωτερικό οι «Μικροί Ήρωες»
Η ανακοίνωση της οικογένειας του Πολωνού καθηγητή-«Εγκέφαλος της δολοφονίας η πρώην σύζυγός του»
Η Κύπρος συνυπέγραψε τη βρετανική πρωτοβουλία για Γάζα-«Μήνυμα για ανθρωπιστική βοήθεια μέσω θαλάσσιου διαδρόμου»
Νέοι ισχυρισμοί για τις παράνομες «συλλήψεις» Ε/κ στα κατεχόμενα-Τους συνδέουν με αγωγές κατά της Τουρκίας για το περιουσιακό
Αρνείται τα πάντα η 43χρονη για τη δολοφονία του καθηγητή, πώς εξήγησε τη φωτογραφία στο κινητό της
Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις-Εξασφάλισαν το απόλυτο 20