Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη Γάζα και το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ καταδικάζει «την προκλητική εισβολή» του

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής καταδίκασε σήμερα «την προκλητική εισβολή» του Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στα στρατεύματα που επιχειρούν εκεί.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο κρίνει ότι «η προκλητική εισβολή του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και οι δηλώσεις που έκανε εκεί έχουν ως στόχο την παράταση και την επιδείνωση των γενοκτονικών εγκλημάτων».

Την Τρίτη, ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το γραφείο του, επισκέφθηκε τα ισραηλινά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος αυτό, το οποίο έχει καταστραφεί από 18 μήνες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

«Η Χαμάς θα συνεχίσει να υφίσταται το ένα πλήγμα μετά το άλλο», δήλωσε, σύμφωνα με το γραφείο του.

«Επιμένουμε να απελευθερώσουν τους ομήρους μας και επιμένουμε να επιτύχουμε όλους τους πολεμικούς μας στόχους», προσθεσε.

Παρά τη δίμηνη κατάπαυση του πυρός, ο ισραηλινός στρατός ξανάρχισε στις 18 Μαρτίου τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας για να αναγκάσει τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους οι οποίοι κρατούνται ακόμη στο έδαφος αυτό μετά την επίθεση του ισλαμιστικού κινήματος κατά του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Τρεις άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πάνω από 20 νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Σχεδόν ένας άνθρωπος στους τρεις δεν τρώει για ημέρες στη Γάζα-90.000 γυναίκες και παιδιά έχουν ανάγκη θεραπείας
Παραίτηθηκε και η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Astronomer-Ήταν μαζί με τον CEO στη συναυλία των Coldplay
Ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου επιρρίπτει ευθύνες στη Χαμάς-«Αποτυχία οι έμμεσες διαπραγματεύσεις»
Πρώτη συνάντηση υπουργών Συρίας και Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ
Οριστική η απόφαση της Γαλλίας για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης-Διεθνείς αντιδράσεις
Ουκρανία και Ρωσία εξαπέλυσαν εκατέρωθεν επιθέσεις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας μετά τις συνομιλίες
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη έκρηξη στην Ιντλίμπ στη Συρία-Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες