Σιγή ιχθύος από Ερντογάν για το καλώδιο-«Η ψυχραιμία μας δεν είναι αδυναμία»

Κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει την ψυχραιμία μας απέναντι στις προκλήσεις ως αδυναμία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «μερικοί πρωταγωνιστές θα πρέπει να εκτιμήσουν τη φιλία της Τουρκίας αντί να δοκιμάζουν την υπομονή της». Ο Ερντογάν δεν έκανε καμιά αναφορά στο ηλεκτρικό καλώδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, παρότι τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι βρισκόταν στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μιλώντας έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο  Τούρκος Πρόεδρος είπε πως «υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τους νόμους του έθνους μας με τον πιο έντονο τρόπο, χωρίς να λυγίζουμε και χωρίς να υποχωρούμε ποτέ μπροστά στην τυραννία».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τα στοιχεία σκληρής δύναμης και ήπιας ισχύος της Τουρκίας διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην εξωτερική μας πολιτική όσο ποτέ άλλοτε».

Ανέφερε ότι «η Τουρκία είναι στο πλευρό της ειρήνης και της ηρεμίας σε όλες τις περιστάσεις».

«Η Τουρκία είναι μια χώρα όπου κάθε γείτονας, κάθε φίλος και κάθε αδελφός αισθάνεται σίγουρος», σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Πρόσθεσε πως «την ίδια στιγμή, η Τουρκία δεν είναι μια χώρα της οποίας τα σύνορα μπορούν να δοκιμαστούν ή της οποίας η φιλία ή η εχθρότητα μπορούν να δοκιμαστούν».

«Θα θυσιάσουμε τη ζωή μας, αν χρειαστεί, για την ανεξαρτησία και το μέλλον μας. Ποτέ όμως δεν υποκύπτουμε στον καταπιεστή. Κανείς δεν πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς ούτε να εκλαμβάνει την ψυχραιμία μας απέναντι στις προκλήσεις ως αδυναμία. Μερικοί πρωταγωνιστές θα πρέπει να εκτιμήσουν τη φιλία της Τουρκίας αντί να δοκιμάζουν την υπομονή της», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνάντησε και τον ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας ο Κόμπος-Στο επίκεντρο Κυπριακό και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Έγινε... Τούρκος ο Τατάρ για το ράπισμα από χώρες της Κεντρικής Ασίας-«Να προσέξουν τις σχέσεις με τους Ε/κ»
Σιγή ιχθύος από Ερντογάν για το καλώδιο-«Η ψυχραιμία μας δεν είναι αδυναμία»
Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης ο Κόμπος-Συζήτησαν διμερείς σχέσεις
Ράπισμα στην Τουρκία από χώρες της κεντρικής Ασίας-«Δύναμη κατοχής στην Κύπρο ο τουρκικός στρατός»
Συνάντησε τον Πρόεδρο ο Φειδίας και αντάλλαξαν απόψεις για την Παιδεία-Η συμβουλή Ευρωβουλευτή για τα διαγγέλματα
Κριτική και από Οζερσάι για τα «δύο κράτη» και για την ομοσπονδία-«Οι διπλωματικές σχέσεις καθορίζονται στη βάση περιφερειακών συμφερόντων»
Ξεκίνησε η διερεύνηση στα κατεχόμενα για απαγόρευση εισόδου από Ντουμπάι σε τ/κ επιχειρηματίες
Έντονη κριτική Έρχιουρμαν σε Τατάρ-«Ενώ όλοι μιλούν για την Κύπρο, αυτός σιωπά»
«Βακουφική περιουσία το Βαρώσι» ισχυρίζεται και πάλι ο Τατάρ-Υπάρχουν μεγάλα σχέδια για την αξιοποίηση»