Σιγή ιχθύος από Ερντογάν για το καλώδιο-«Η ψυχραιμία μας δεν είναι αδυναμία»

Κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει την ψυχραιμία μας απέναντι στις προκλήσεις ως αδυναμία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «μερικοί πρωταγωνιστές θα πρέπει να εκτιμήσουν τη φιλία της Τουρκίας αντί να δοκιμάζουν την υπομονή της». Ο Ερντογάν δεν έκανε καμιά αναφορά στο ηλεκτρικό καλώδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, παρότι τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι βρισκόταν στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μιλώντας έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο  Τούρκος Πρόεδρος είπε πως «υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τους νόμους του έθνους μας με τον πιο έντονο τρόπο, χωρίς να λυγίζουμε και χωρίς να υποχωρούμε ποτέ μπροστά στην τυραννία».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τα στοιχεία σκληρής δύναμης και ήπιας ισχύος της Τουρκίας διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην εξωτερική μας πολιτική όσο ποτέ άλλοτε».

Ανέφερε ότι «η Τουρκία είναι στο πλευρό της ειρήνης και της ηρεμίας σε όλες τις περιστάσεις».

«Η Τουρκία είναι μια χώρα όπου κάθε γείτονας, κάθε φίλος και κάθε αδελφός αισθάνεται σίγουρος», σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Πρόσθεσε πως «την ίδια στιγμή, η Τουρκία δεν είναι μια χώρα της οποίας τα σύνορα μπορούν να δοκιμαστούν ή της οποίας η φιλία ή η εχθρότητα μπορούν να δοκιμαστούν».

«Θα θυσιάσουμε τη ζωή μας, αν χρειαστεί, για την ανεξαρτησία και το μέλλον μας. Ποτέ όμως δεν υποκύπτουμε στον καταπιεστή. Κανείς δεν πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς ούτε να εκλαμβάνει την ψυχραιμία μας απέναντι στις προκλήσεις ως αδυναμία. Μερικοί πρωταγωνιστές θα πρέπει να εκτιμήσουν τη φιλία της Τουρκίας αντί να δοκιμάζουν την υπομονή της», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπογράφηκε «συμφωνία συνεργασίας στην ασφάλεια» Τουρκίας - ψευδοκράτους
Κατηγορούν τον Τατάρ για ψέματα στα κατεχόμενα-Δάκρυσε επειδή θυμήθηκε τα γεγονότα... λάθος
Η Κυπριακή Δημοκρατία επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στη Σύμβαση ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας
Αμετακίνητη εμφανίζεται η τουρκική πλευρά στη συζήτηση για τα Μέτρα Οικόμησης Εμπιστοσύνης
Το θέμα Μονής Σινά συζήτησε ο ΥΠΕΞ με ομολόγους τους Ελλάδας και Αιγύπτου
ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ «σκοτώνονται» για την ευθανασία-Αντιπαράθεση με προεκλογικές σπόντες
Δρομολογεί άμεση επιστροφή του Κωστή Ευσταθίου στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ ο Διομήδους
Υπαναχώρησε κατόπιν των δικών του πιέσεων για την εκδήλωση στο σχολείο το Υπουργείο Παιδείας, υποστηρίζει το ΑΚΕΛ
Κόλαση η ζωή των κατοίκων στο Τρίκωμο -Τους άφησαν χωρίς δρόμο οι σφετεριστές
Αναβάθμιση επιχειρησιακής ικανότητας ΕΦ με ένταξη Airbus Η145Μ στο δυναμικό της (pics)