Λύσεις στο πρόβλημα της διαχείρισης αποβλήτων ζητά από την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ

«Το αλαλούμ με τη διαχείριση των αποβλήτων επιβεβαιώνει ξανά το ΑΚΕΛ σε σχέση με την ανεπάρκεια των υποδομών διαχείρισης αποβλήτων και την ανάγκη αναβολής της εφαρμογής του προγράμματος «Πληρώνω Όσο Πετώ». Το ΑΚΕΛ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για αυτά τα προβλήματα και έθεσε σε προτεραιότητα την ανάγκη για σχεδιασμό και υλοποίηση των υποδομών», ανέφερε εκ μέρους του κόμματος η Επικεφαλής Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χριστίνα Νικολάου.

«Σήμερα στον Δήμο Λευκωσίας παρουσιάζονται προβλήματα στη συλλογή ανακυκλώσιμων αποβλήτων. Κατά την κυβέρνηση και την Υπουργό Γεωργίας όμως όλα βαίνουν καλώς», σημείωσε.

«Η κυβέρνησή Ν. Χριστοδουλίδη ενώ γνωρίζει ότι ο τομέας διαχείρισης αποβλήτων καταρρέει είναι έτοιμη να προχωρήσει σε φόρο ταφής αποβλήτων με την επιβολή των λεγόμενων «πράσινων φορολογιών» και να διπλασιάσει το κόστος σκυβάλων που φτάνουν στους ΟΕΔΑ Κόσιης και Πεντακώμου. Τα προβλήματα δυστυχώς και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης δεν περιορίζονται μόνο στα απόβλητα», πρόσθεσε η κ. Νικολάου.

«Αντί εξαγγελιών και διακηρύξεων η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε έργα. Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να φέρει λύσεις στο πρόβλημα διαχείρισης αποβλήτων και να μην περιορίζεται στην επιβολή φορολογιών», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Οι κρυφοί κίνδυνοι των νέων προϊόντων καπνού
Η πρώτη τοποθέτηση του ιερέα Σερκελίδη μετά την αργία-«Νόμιζα με κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος να με δει, αλλά με δίκαζε»
Δ. Μιχαηλίδου: Η ευημερία των παιδιών απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες, η φωνή τους να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ
Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Διαβεβαιώσεις για αύξηση των ποσοτήτων νερού σε αγρότες-Έστειλαν επιστολές σε Υπουργείο και Πρόεδρο
Στα λόγια θετικός, αλλά αναμένονται πράξεις από Τυχικό-Ο πρότερος βίος βάζει σε αμφιβολίες τον Αρχιεπίσκοπο
Άσπρος καπνός για την ασφάλεια στα ΤΑΕΠ και την υποστελέχωση νοσηλευτών-Οι αποφάσεις των συναντήσεων
Τετάρτη και Πέμπτη βράδυ κλειστός αυτοκινητόδρομος προς αεροδρόμιο Λάρνακας παρά Ριζοελιά
Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Εκτός στόχων στις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου η Κύπρος-Η μη ευελιξία των ΑΠΕ επιλύεται με την αποθήκευση