«Πολιτική προσάρτησης» πίσω από το ζήτημα της μαντήλας βλέπει ο Ιζτζάν

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Ενωμένης Κύπρου (ΚΕΚ), Ιζέτ Ιζτζάν, έκανε λόγο για μια γενικότερη πολιτική προσάρτησης που προωθείται από την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Άγκυρα.

«Η πολιτική του ‘ό,τι υπάρχει στην Τουρκία, θα υπάρχει και εδώ’ ενισχύει το διχοτομικό καθεστώς στα κατεχόμενα», είπε ο κ. Ιζτζάν σε δηλώσεις του την Τρίτη, προσθέτοντας πως «καμία προσπάθεια δεν θα είναι επιτυχής αν δεν στοχεύει το διχοτομικό καθεστώς».

Ο ίδιος κατηγόρησε την «πρεσβεία» ότι συντονίζει τις επιχειρήσεις στα κατεχόμενα, ενώ υποστήριξε ότι φράσεις όπως «δεν μπορούν να μας διχάσουν» αποσκοπούν στο να αποκρύψουν το βασικό πρόβλημα.

Ο κ. Ιζτζάν ανέφερε ότι «Το Κόμμα Ενωμένης Κύπρου (ΚΕΚ) υπογραμμίζει πως δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή όσο δεν αποξηραίνεται το έλος της διαφθοράς».

Σύμφωνα με τον ίδιο πως η μετατροπή της Κύπρου σε κέντρο παράνομων δραστηριοτήτων αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης ΑΚΡ, ενώ κατηγόρησε τους πολιτικούς του κατεστημένου για συνεργασία εις βάρος της κοινωνίας.

«Το ΚΕΚ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και παραμένει αντίθετο στο καθεστώς», κατέληξε, δηλώνοντας αδιάφορος για την κριτική που δέχεται το κόμμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Η ένταξη άσκησης στην καθημερινότητα προάγει ποιότητα ζωής πολιτών
Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
Και όμως ο Καπηλιώτης δικαίωσε την Ανδριάνα και όλους τους πολίτες, εκθέτοντας το Σώμα που υπηρετούσε
Σε πνιγμό εντός ύδατος φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος 28χρονου στη Γεροσκήπου