Στις ΗΠΑ ο Επίτροπος Σέφκοβιτς να διαπραγματευτεί για τους δασμούς με τα αντίμετρα στη βαλίτσα

Με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε γνωστό ότι η στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΕΕ να εξεύρει μια διαπραγματευτική λύση με τις ΗΠΑ, «ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Μάρος Σέφκοβιτς βρίσκεται σήμερα στην Ουάσιγκτον για να έχει συναντήσεις με τους Αμερικανούς ομολόγους του προκειμένου να διερευνήσει το έδαφος για μια διαπραγματευτική λύση».

Όπως τονίζει η Επιτροπή «αν οι συνομιλίες δεν αποδειχθούν ικανοποιητικές, θα τεθούν σε εφαρμογή τα αντίμετρα της ΕΕ», επισημαίνοντας παράλληλα πως συνεχίζονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για περαιτέρω αντίμετρα της ΕΕ.

Τέλος, η Επιτροπή γνωστοποίησε ότι εξέδωσε σήμερα δύο νομικές πράξεις με τις οποίες επιβάλλει και αναστέλλει αντίστοιχα τα αντίμετρα της. Η πρώτη πράξη επιβάλλει τα αντίμετρα της ΕΕ. Η δεύτερη πράξη αναστέλλει όλα τα μέτρα αυτά μέχρι τις 14 Ιουλίου 2025.

Ο Σι καλεί το Βιετνάμ να αντιταχθεί μαζί με το Πεκίνο

Στο μεταξυ, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε σήμερα το Βιετνάμ να ενώσει τις δυνάμεις του με την Κίνα προκειμένου να «αντιταχθούν από κοινού στον εκφοβισμό», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Νοτιοανατολική Ασία κι ενώ μαίνεται ο δασμολογικός πόλεμος με την Ουάσιγκτον.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τη στρατηγική σχέση μας, να αντιταχθούμε από κοινού στον εκφοβισμό και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα του παγκόσμιου συστήματος ελεύθερων συναλλαγών, όπως και των βιομηχανικών δικτύων και του εφοδιασμού», δήλωσε ο Σι απευθυνόμενος στον Βιετναμέζο ηγέτη Το Λαμ, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Κίνα και το Βιετνάμ υπέγραψαν 45 διμερείς συμφωνίες συνεργασίας, στην έναρξη της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στο κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με το Xinhua.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι διμερείς συμφωνίες καλύπτουν μια ευρεία γκάμα τομέων, μεταξύ άλλων την Τεχνητή Νοημοσύνη, τους τελωνειακούς ελέγχους και το εμπόριο αγροτικών προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

O μοναδικός επιζών της Air India αποκαλύπτει πώς κατάφερε να βγει ζωντανός από το αεροπλάνο
Θρίλερ στη Ρώμη-Νεκρή 30χρονη και το βρέφος της, ο σύντροφός της συνελήφθη στην Σκιάθο
Ισόβια κάθειρξη σε Κινέζο φοιτητή που νάρκωσε και βίασε 10 γυναίκες στη Βρετανία
Ελεύθεροι οι «εμπρηστές» που έστειλαν μήνυμα σε αδέλφια αστυνομικούς-Βασίστηκαν σε πληροφορίες χωρίς να προβούν σε εξετάσεις
Εκτελέστηκε δημοσιογράφος στη Σαουδική Αραβία για εσχάτη προδοσία-Το «προφητικό» tweet του
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Το Ιράν είχε επικοινωνία με ΗΠΑ-Θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις
Συγκλονίζουν γονείς μεταμοσχευμένου ασθενή που έσβησε σε ΤΑΕΠ-«Δεν υπήρχε κανένας να μας μιλήσει»
Τελεσίδικη η απόφαση της ακύρωσης των τηλεπικοινωνιακών Σήφη-Δεν πάει Ολομέλεια, αναγκάστηκε και απέσυρε η Εισαγγελία
Προειδοποιούν τη Χεζμπολάχ οι ΗΠΑ-«Θα ήταν πολύ κακή απόφαση να εμπλακείτε στον πόλεμο»