Προσφυγή στη «αστυνομία» για «λεκτικές επιθέσεις» ανακοίνωσε ο Ουστέλ

Ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ, μιλώντας στη «βουλή», δήλωσε ότι οι «αρχές» κατήγγειλαν στην «αστυνομία» «λεκτικές επιθέσεις» και «ύβρεις» κατά Τουρκοκυπρίων που διατυπώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της μαντήλας.

Ο κ. Ουστέλ εξέφρασε τη λύπη του για τις εν λόγω «ύβρεις» και τόνισε ότι «θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον λαό τους».

Παράλληλα, ο κ. Ουστέλ επανέλαβε τη γνωστή θέση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, (ΚΕΕ) ότι οι συνομιλίες για ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού «έχουν εξαντληθεί» και «τερματιστεί», προκρίνοντας ως μόνη οδό τη λύση των δύο «κυρίαρχων ισότιμων κρατών», με τη στήριξη της Τουρκίας.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προσπαθεί να «γονατίσει οικονομικά» τα κατεχόμενα, θέτοντας εμπόδια και ασκώντας πιέσεις, μεταξύ άλλων, για να αποθαρρύνει τους Ελληνοκύπριους από το να προσφεύγουν στην Επιτροπή Αποζημιώσεων για τις περιουσίες τους. Υποστήριξε ότι η οικονομία στα κατεχόμενα αναπτύσσεται, γεγονός που, όπως είπε, «ενοχλεί πολύ τον Νότο», όπως αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοιχτά μέτωπα ΕΛΑΜ με υποψήφιους για τις βουλευτικές-Στο κάδρο ηχηρά ονόματα και πιθανές μετακινήσεις
Υπογράφηκε «συμφωνία συνεργασίας στην ασφάλεια» Τουρκίας - ψευδοκράτους
Κατηγορούν τον Τατάρ για ψέματα στα κατεχόμενα-Δάκρυσε επειδή θυμήθηκε τα γεγονότα... λάθος
Η Κυπριακή Δημοκρατία επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στη Σύμβαση ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας
Αμετακίνητη εμφανίζεται η τουρκική πλευρά στη συζήτηση για τα Μέτρα Οικόμησης Εμπιστοσύνης
Το θέμα Μονής Σινά συζήτησε ο ΥΠΕΞ με ομολόγους τους Ελλάδας και Αιγύπτου
ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ «σκοτώνονται» για την ευθανασία-Αντιπαράθεση με προεκλογικές σπόντες
Δρομολογεί άμεση επιστροφή του Κωστή Ευσταθίου στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ ο Διομήδους
Υπαναχώρησε κατόπιν των δικών του πιέσεων για την εκδήλωση στο σχολείο το Υπουργείο Παιδείας, υποστηρίζει το ΑΚΕΛ
Κόλαση η ζωή των κατοίκων στο Τρίκωμο -Τους άφησαν χωρίς δρόμο οι σφετεριστές