Μαθητές στα κατεχόμενα πήγαν σχολείο ντυμένοι στα μαύρα για να διαμαρτυρηθούν για τη μαντίλα
16:06 - 14 Απριλίου 2025

Με μαύρα μπλουζάκια προσήλθαν σήμερα στο μάθημα οι μαθητές του λυκείου Μπεκίρπασια σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εκπαιδευτικούς που ζητούν την κατάργηση του κανονισμού για τη χρήση της μαντίλας στα σχολεία.
Όπως μεταδίδει η Κίπρις ποστασί, δημοσιεύοντας και σχετική φωτογραφία, οι μαθητές διοργάνωσαν την εκστρατεία «Βάλε το T-shirt κι έλα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μέχρι τις 28 Απριλίου θα ανάβει για τρεις ώρες η «φωτιά δράσης» στα κατεχόμενα για τη μαντίλα
Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω λύκειο την περασμένη εβδομάδα, μετά την έγκριση του αμφιλεγόμενου κανονισμού, προσήλθε για μάθημα μαθήτρια με μαντίλα με αποτέλεσμα οι καθηγητές να μην μπουν στο τμήμα της και να μην γίνει μάθημα.
Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι στις 11 Απριλίου (την περασμένη Παρασκευή) οι μαθητές του ίδιου λυκείου διοργάνωσαν την εκστρατεία «Βάλε τις παντόφλες κι έλα» και οι μαθητές είχαν πάει στο σχολείο με τις παντόφλες τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο μήνυμα - κάλεσμα που κοινοποιήθηκε προς τους μαθητές να φορέσουν μαύρα, έγραφε «να καλυφθείτε με μαύρα, όπως προσπαθούν να κάνουν τη χώρα σας! Μην μένετε σιωπηλοί! Μην ξεχάσετε τον Ατατούρκ, μην τον αφήσετε να ξεχαστεί! Το μέλλον είναι στα χέρια σας!" το μήνυμα κοινοποιήθηκε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
