Τουλάχιστον 32 νεκροί και περισσότεροι από 80 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση στο Σούμι

Τουλάχιστον 32 νεκροί και περισσότεροι από 80 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην πόλη Σούμι στα βόρεια της Ουκρανίας, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε την επίθεση, είναι μία από τις θανατηφόρες επιθέσεις κατά της Ουκρανίας τη φετινή χρονιά, ενώ κάλεσε για μία σκληρή διεθνή αντίδραση κατά της Μόσχας.

Βίντεο και εικόνες που κόβουν την ανάσα κάνουν το γύρο του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μόνο παλιάνθρωποι μπορούν να δράσουν με αυτό τον τρόπο, αφαιρώντας τη ζωή καθημερινών ανθρώπων» ανέφερε ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με ένα ανατριχιαστικό βίντεο με πτώματα στο έδαφος, ένα κατεστραμμένο λεωφορείο και καμμένα αυτοκίνητα στη μέση ενός κεντρικού δρόμου.

Ζελένσκι: Στη Μόσχα πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να σκοτώνουν ατιμώρητοι

Λίγο μετά σε νέα του ανάρτηση αναφέρει:

«Μεταξύ των νεκρών ήταν και δύο παιδιά. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και στους αγαπημένους τους… Πάνω από 84 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων 10 παιδιών. Όλοι τους λαμβάνουν την απαραίτητη βοήθεια.

Είναι κρίσιμο ο κόσμος να μη μείνει σιωπηλός ή αδιάφορος. Οι ρωσικές επιθέσεις αξίζουν μόνο καταδίκη. Πρέπει να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία για να τερματίσει τον πόλεμο και να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων. Χωρίς πραγματικά ισχυρή πίεση, χωρίς επαρκή στήριξη προς την Ουκρανία, η Ρωσία θα συνεχίσει να παρατείνει αυτόν τον πόλεμο.

Τώρα είναι ο δεύτερος μήνας που ο Πούτιν αγνοεί την πρόταση των ΗΠΑ για πλήρη και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός. Δυστυχώς, εκεί στη Μόσχα πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να σκοτώνουν ατιμώρητοι. Απαιτείται δράση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση»

zelenski.png

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Έναρξη εργασιών για σύστημα παρακολούθησης της Αν. Μεσογείου ανακοίνωσε ο Ουράλογλου
«Ήταν πάντα ακέραιος και δεν δίσταζε να πει την αλήθεια»-Η Λάρνακα αποχαιρέτησε το Χαράλαμπο Ζαχαρίου
Επικοινωνία Τραμπ με Ερντογάν-«Ανυπομονώ να τελειώσουμε τον γελοίο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»
Χάος στον σιδηρόδρομο της Ισπανίας-Έκλεψαν καλώδια, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στα τρένα όλη τη νύχτα
Χωρίς Κωστή Ευσταθίου οι εκλογές της ΕΔΕΚ-Κρίθηκε ότι δεν είναι μέλος
Ζήτησε πραγματογνώμονα η πλευράς της Γερμανίδας στη δίκη για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Ενοχλημένος που ο Πρόεδρος αναφέρεται σε επανενωμένη Κύπρο ο Τατάρ
Αγνοούμενη βρέθηκε ζωντανή μετά από 63 χρόνια-Η τραγική ιστορία πίσω από την εξαφάνισή της
Επιβεβαίωσε το μένος του δράστη η νεκροτομή στον Αργυρού-Δέχθηκε 19 μαχαιριές, μοιραία τα τραύματα στον θώρακα
Βασική προτεραιότητα της Κύπρου η ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με την Μέση Ανατολή