Η ανάρτηση της Σιμπέλ Τατάρ για τη μαντίλα έβαλε σε περιπέτειες την «υποψηφιότητα» Ερσίν-Πιθανόν να τεθεί εκτός κάδρου
15:00 - 12 Απριλίου 2025

Ερωτηματικό θεωρούν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης την υποψηφιότητα του Ερσίν Τατάρ για τις επερχόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, λόγω της ανάρτησης της συζύγου του που εξέφρασε τη διαφωνία της με την υποχρεωτική χρήση μαντίλας στα σχολεία.
Σύμφωνα με τις Αβρούπα και Κίπρις ποστασί «παίζεται» η υποψηφιότητα του Ερσίν Τατάρ για τις επερχόμενες «προεδρικές εκλογές» κι αιτία είναι η ανάρτηση της συζύγου του, Σιμπέλ Τατάρ για το θέμα της μαντίλας, η οποία εξέφρασε εντελώς διαφορετική άποψη από τον Τ/κ ηγέτη και την «κυβέρνηση».
Αβρούπα και Κίπρις ποστασί γράφουν ότι αυτή η ανάρτηση εκνεύρισε την Άγκυρα, αλλά και κάποιους «βουλευτές» του ΚΕΕ. Σύμφωνα με την Αβρούπα, πρόεδροι επαρχιακών οργανώσεων και «βουλευτές» του ΚΕΕ συζητούν την υποψηφιότητα τώρα του Ουνάλ Ουστέλ, προέδρου του ΚΕΕ και «πρωθυπουργού».
Ωστόσο, προσθέτει το δημοσίευμα, το ότι ο κ. Τατάρ βιάστηκε να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του είναι «δίκοπο μαχαίρι», αλλά - σημειώνει η Αβρούπα - την λύση θα δώσει η Άγκυρα για το ποιος θα είναι υποψήφιος.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
