Κανένας εφησυχασμός στο θέμα των αγνοουμένων

Το θέμα της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής παραμένει ακόμα ανοικτή πληγή στο σώμα της πατρίδας μας και η τραγική κρισιμότητα του ζητήματος δεν επιτρέπει εφησυχασμό, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά στην Ολομέλεια, με αφορμή και τον 40ο Μαραθώνιο Αγάπης Αγνοουμένων που είναι σε εξέλιξη ως τις 12 Απριλίου.

Η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι σύμφωνα με τα πιο επικαιροποιημένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ημέρες, πέραν του 49% των υποθέσεων των αγνοουμένων μας δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

"Με αυτή την αφορμή, θα ήθελα επίσης να αναφερθώ σε λιγότερο προβεβλημένες πτυχές του ζητήματος των αγνοουμένων, όπως είναι τα αγνοούμενα παιδιά μας και οι αγνοούμενες γυναίκες. Το μικρότερο παιδί ήταν ηλικίας 6 μηνών και το μεγαλύτερο 18 ετών, ενώ ο μακρύς κατάλογος περιλαμβάνει 118 αγνοούμενες γυναίκες της τουρκικής εισβολής του 1974", ανέφερε.

Η κ. Δημητρίου είπε πως η Βουλή εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στη στωική καρτερία των οικογενειών των αγνοούμενων συμπολιτών μας και υπογραμμίζει την ανάγκη εντατικοποίησης των ενεργειών μας προς τον διεθνή παράγοντα, προκειμένου να τεθεί τέλος στο συνεχιζόμενο δράμα και την αγωνία των συγγενών. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ρίχνει τους τόνους ο Αρχηγός μετά την απαίτηση του Προέδρου, αλλά δείχνει τον Σαββίδη ως άρχοντα των διώξεων
Απόφαση σταθμός από Ανώτατο, ταφόπλακα στον τρόπο άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων-Αντισυνταγματική η μέθοδος
Ποινές φυλάκισης 2,5 ετών και 15 μηνών αντίστοιχα στις δυο Ουγγαρέζες για σφετερισμό Ε/Κ περιουσίων στα κατεχόμενα
Από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλές κακώσεις επήλθε ο θάνατος του 34χρονου στην Πάφο-Καταπλακώθηκε από ξύλα
Επιμένει το ΑΚΕΛ για παύση Χαρτσιώτη από ΠτΔ-«Φαίνεται πως ξοφλά ακόμη προεκλογικά γραμμάτια του ‘23»
Εντάσσονται στην Ειδική Διατίμηση 08 της ΑΗΚ οικογένειες με πέντε και περισσότερα παιδιά
Φως στο παρασκήνιο του Κονκλάβιου για τον νέο Πάπα-Προηγούνταν ο Παρολίν, αλλά έκανε πίσω
Ο Τραμπ ζήτησε εκεχειρία 30 ημερών και ο Πούτιν μίλησε για νίκη στην Ουκρανία με τον Σι Τζινπίνγκ στο πλευρό του
Για αρκετό καιρό βρίσκονταν στην αποθήκη οι κροτίδες που προκάλεσαν φωτιά και εκρήξεις στη Λεμεσό
ΥΠΑΝ: Σε πραγματικότητα μετατρέπεται το όραμα ισότιμης προσχολικής αγωγής