ΒΙΝΤΕΟ: Χάος σε πτήση προς Ρόδο-Επιβάτης ανάγκασε τον πιλότο να ακυρώσει την προσγείωση και τον έδεσαν

Χάος επικράτησε σε πτήση της Ryanair από το Μάντσεστερ στη Ρόδο, την περασμένη εβδομάδα, στις 3 Απριλίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το προσωπικό αναγκάστηκε να δέσει έναν «απείθαρχο» επιβάτη στη θέση του, χρησιμοποιώντας εφεδρικές ζώνες, επειδή αρνήθηκε να καθίσει κατά την προσγείωση.

Ο επιβάτης φέρεται να φώναζε στο πλήρωμα της καμπίνας, που -σύμφωνα με μάρτυρες- του είχε κατασχέσει δύο μπουκάλια αλκοόλ και αρνούνταν να του σερβίρει ποτό. Μάλιστα, όταν δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές να καθίσει κατά την προσγείωση, ο πιλότος αναγκάστηκε να ματαιώσει την κάθοδο και να κάνει κύκλους πριν προσγειωθεί.

Το επεισόδιο καταγράφηκε και σε βίντεο, όπου ακούγεται ένα μέλος του προσωπικού να φωνάζει στον επιβάτη «κάτσε κάτω, τώρα». Σε άλλο βίντεο διακρίνονται δύο αστυνομικοί να συνοδεύουν τον άντρα εκτός του αεροπλάνου.

Επιβάτιδα που βιντεοσκόπησε το επεισόδιο εξήγησε ότι ο άντρας ήταν τόσο ενοχλητικός που το πλήρωμα αναγκάστηκε να ζητήσει από άλλους επιβάτες να αλλάξουν θέση, κυρίως για να μετακινηθεί ένα κοριτσάκι που ήταν κοντά του. Σύμφωνα με την ίδια, το πλήρωμα καμπίνας πήρε δύο εφεδρικές ζώνες ασφαλείας και προσπάθησε να καθηλώσει τον άνδρα στο κάθισμά του, ωστόσο εκείνος κατάφερε να σηκωθεί.

Η επιβάτιδα τόνισε ότι οι υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας είχαν προειδοποιήσει ότι οποιοσδήποτε καταναλώσει αλκοόλ που αγόρασε στο Duty Free πριν από την πτήση θα συλληφθεί από την αστυνομία κατά την προσγείωση, εκτός και αν το αποθηκεύσει, οπότε δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Χαρακτήρισε, επίσης, «πολύ τρομακτικό» το γεγονός ότι έπρεπε να κάνουν κύκλους πάνω από το νησί μέχρι να λυθεί το ζήτημα.

Τι δήλωσε η Ryanair

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Ryanair είπε για το περιστατικό: «Το πλήρωμα αυτής της πτήσης από το Μάντσεστερ στη Ρόδο, στις 3 Απριλίου, κάλεσε εκ των προτέρων αστυνομική βοήθεια, αφού ένας επιβάτης προκάλεσε αναστάτωση στο αεροσκάφος. Κατά την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Ρόδου, την πτήση υποδέχτηκε η τοπική αστυνομία και ο συγκεκριμένος επιβάτης απομακρύνθηκε.

»Η Ryanair έχει αυστηρή πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά επιβατών και θα συνεχίσει να λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα για την καταπολέμηση της απείθαρχης συμπεριφοράς επιβατών, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα ταξιδεύουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον με σεβασμό, χωρίς περιττή αναστάτωση. Πρόκειται για ζήτημα που αφορά την τοπική αστυνομία».

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Aποκαλύψεις για τον βιασμό της 16χρονης από τον 38χρονο στην Πάτρα-Της πρόσφερε ένα φόρεμα ως «δόλωμα»
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη-Εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιές και όπλα (pics)
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Κασσελάκη για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες
Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος σε όχημα στο Παγκράτι-Πληροφορίες ότι είχε σπασμένα άκρα
Συνελήφθη ο 36χρονος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με τα εκρηκτικά στη Θεσσαλονίκη
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια η ποινή στον 19χρονο για τον θάνατο του Λυγγερίδη
«Σκοτεινό» το παρελθόν του πατροκτόνου της Αμφιλοχίας-Είχε αποταχθεί από την ΕΛΑΣ για υπόθεση βιασμού
Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα θέσει ποτέ σε κίνδυνο τα συμφέροντά της σε αν. Μεσόγειο-Αιγαίο