Τραμπ: Αχάριστος ο Ζελένσκι, πήρε τα λεφτά μας-Η Ουκρανία μπορεί να μην επιβιώσει τελικά

Επίθεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι πήρε πολλά από τις ΗΠΑ, αλλά δεν είπε «ευχαριστώ», αν και προέβλεψε ότι τελικά θα υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή στο Fox, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος πήρε τα χρήματα που του έδωσε η διακυβέρνηση Μπάιντεν «όπως παίρνεις τις καραμέλες από ένα μωρό». «Δεν νομίζω ότι είναι ευγνώμων», είπε ακόμη αν και υποστήριξε ότι τελικά ο Ουκρανός πρόεδρος θα υπογράψει τη συμφωνία για τα πυρηνικά.

Σε ερώτημα της δημοσιογράφου Μαρία Μπαρτιρόμο για το ενδεχόμενο να μην επιβιώσει η Ουκρανία αν οι ΗΠΑ αποσύρουν τη βοήθειά τους, ο Τραμπ είπε ότι «ούτως ή άλλως μπορεί να μην επιβιώσει» η χώρα. Επανέλαβε δε ότι «ο πόλεμος αυτός δεν θα έπρεπε να είχε γίνει. Συνέβη όμως και παγιδευτήκαμε σε αυτό το χάλι».

Ισχυρίστηκε ότι «κανένας δεν ήταν πιο σκληρός για τη Ρωσία από εμένα», κάτι που, συνέχισε ο Τραμπ, θα το παραδεχόταν... και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος.

Εμφανίστηκε ακόμη θετικός και στο ενδεχόμενο περικοπής και των αμερικανικών αμυντικών δαπανών «αλλά όχι τώρα, υπάρχει η Κίνα, η Ρωσία, πολλά προβλήματα, αλλά θα ήθελα να μειώσω τα πυρηνικά όπλα». Υπενθυμίζεται ότι το ύψος των αμυντικών δαπανών στις ΗΠΑ ξεπερνά τα 850 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι τα πυρηνικά όπλα «είναι μεγαλύτερη απειλή από την κλιματική αλλαγή» και ότι ο κόσμος μιλά για το κλίμα αντί για τους πυρηνικούς εξοπλισμούς.

Για το Ιράν είπε ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις είτε στρατιωτικά είτε με μια συμφωνία. «Εγώ προτιμώ τη συμφωνία γιατί δεν θέλω να βλάψω τον ιρανικό λαό», εξήγησε.

Δικαιολογώντας, τέλος, τους δασμούς, ο Τραμπ είπε ότι «εδώ και χρόνια, οι παγκοσμιοποιητές κλέβουν τις ΗΠΑ. Παίρνουν χρήματα από εμάς και το μόνο που κάνουμε είναι να πάρουμε κάποια από αυτά πίσω και θα φερθούμε δίκαια στη χώρα μας. Αυτή τη χώρα την έχει κλέψει κάθε έθνος στον κόσμο και κάθε εταιρεία στον κόσμο. Μας έχουν κλέψει σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ, και αυτό που θα κάνουμε είναι να τα πάρουμε πίσω».

Ακόμη άφησε να εννοηθεί ότι οι δασμοί κατά του Μεξικού και του Καναδά μπορεί να αυξηθούν στο μέλλον.

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 24χρονος ξεφεύγει από τους απαγωγείς-Γεμάτος αυτοκίνητα ο δρόμος
Έφτασαν στην Κύπρο οι μονάδες αφαλάτωσης από τα ΗΑΕ-Θα τοποθετηθούν σε Λεμεσό και Πάφο
Συνελήφθη Συμβασιούχος Αστυνομικός για τα επεισόδια στη Λακατάμια-Άλλες τρεις συλλήψεις
«Καταγγέλλει» τον Πρόεδρο στην Ολγκίν ο Τατάρ για... καταπιεστική πολιτική-Θέτει το θέμα με συλλήψεις για σφετερισμό
Καταζητείται 30χρονος για τρεις ένοπλες ληστείες στην Αγία Νάπα (pics)
Πώς να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης φιδιών στον χώρο μας-Τρόποι αντίδρασης σε περίπτωση εντοπισμού
Εικόνες από τη στιγμή της απαγωγής του 24χρονου γιου επιχειρηματία-Ακολουθεί ο Ivan Greko με μοτοσικλέτα
Πρόεδρος για SAFE-«Ακούω πολλά, πριν γίνονται δηλώσεις είναι καλά κάποιοι να μελετούν»
Ευελπιστεί για θετική ανταπόκριση από Τατάρ για κοινή συνάντηση ο ΠτΔ-«Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε»
Ορίζοντας ο Σεπτέμβριος για εκλογές στη Μητρόπολη Πάφου-Αποπέμφθηκαν κληρικοί που δεν εξέδιδαν άδειες μεικτών γάμων