Συμμετοχή στη συνάντηση Γενεύης ανακοίνωσε το κόμμα του Όζερσαϊ

Ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού (ΚΛ) Κουντρέτ Όζερσαϊ, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.

Ο Όζερσαϊ ανέφερε ότι έλαβε πρόσκληση από το γραφείο του Τουρκοκύπριου ηγέτη και ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από το κόμμα του. "Θα ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόσκληση και θα συμμετάσχουμε, και αν μπορούμε να συνεισφέρουμε με οποιονδήποτε τρόπο, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε", δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι στη Γενεύη θα τον συνοδεύσει ο Αχμέτ Τοκατλίογλου, μέλος του Εκτελεστικού Οργάνου του κόμματος υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις.

Ο κ. Όζερσαϊ σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στη Γενεύη με τους αρχηγούς των ελληνοκυπριακών πολιτικών κομμάτων και τον Γενικό Εισαγγελέα. «Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης μπορεί να συμμετέχει με μια τέτοια αντιπροσωπεία επειδή δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για πιθανές σημαντικές εξελίξεις που μπορεί να προκύψουν σε αυτή τη συνάντηση, καθώς τελευταία έχει χάσει σημαντικό μέρος της υποστήριξης και της δύναμής του στην εσωτερική κοινή γνώμη», ισχυρίστηκε. 

«Από την άλλη πλευρά, αυτή η πολυμελής ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια να προσδώσει σημασία στη συνάντηση σε ένα περιβάλλον όπου οι προσδοκίες δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές», υποστήριξε, επίσης.

Προέβαλε ακόμα τον ισχυρισμό ότι «ειδικά ο Ελληνοκύπριος ηγέτης, που δεν μπορεί να προσφέρει ελπίδα στους ψηφοφόρους του λόγω των εσωτερικών προβλημάτων, μπορεί να προσπαθεί να στρέψει την προσοχή σε εξωτερικά ζητήματα, προβάλλοντας τη σημασία μιας τέτοιας συνάντησης μέσω της μαζικής συμμετοχής και της κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προσωρινή μεταβίβαση του ελέγχου του «εναέριου χώρου» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Στην Κύπρο αντιπροσωπία της Επιτροπής Εξωτερικών της Ρουμανικής Γερουσίας
Ακατάπαυστη μουρμούρα Τατάρ από ΗΒ-Κατηγόρησε τον ΠτΔ για εκστρατεία απειλών, προέβαλε απαράδεκτα αιτήματα
Ελπίδα Κόμπου για ανακοινώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα μέσω Αμάλθεια-Πάνω από 1.000 τόνοι βοήθειας
Αδικημένος από τη Βρετανία νιώθει ο Τατάρ-Αναμένει βήματα για «άρση της απομόνωσης των Τ/κ»
Στο Πόρτο για την 32η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ αντιπροσωπεία της Βουλής
Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησε ο Χάρης Γεωργιάδης με αξιωματούχο της Κνεσσέτ
Ξεκαθαρίζει η Κυβέρνηση για βίντεο με δήθεν συνομιλία του Προέδρου με δημοσιογράφο-«Είναι κατασκευασμένο με ΑΙ»
Άφησε πίσω του το Συνέδριο και ξεκινά να κοιτάζει προς τις Βουλευτικές Εκλογές το ΑΚΕΛ
Δεν βιάζεται για την πολυμερή η τουρκική πλευρά-Εν μέσω καθυστερήσεων και αρνήσεων επιστρέφει η Ολγκίν