Με ποινή φυλάκισης 5 ετών απειλείται η ηγεσία του συνδέσμου βιομηχάνων TUSIAD της Τουρκίας

Σε δίκη παραπέμπονται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουρκίας (TUSIAD), Ορχάν Τουράν, και ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ίδιου συνδέσμου Ομέρ Αράς, σε σχέση με επικριτικές απόψεις που εξέφρασαν κατά της κυβέρνησης της Τουρκίας.

Ο εισαγγελέας ζητά εις βάρος τους ποινή φυλάκισης έως 5 έτη και 3 μήνες

Οι Τουράν και Αράς κατηγορούνται ότι «διέδωσαν αναληθείς πληροφορίες σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Τουρκίας, τη δημόσια τάξη και τη δημόσια υγεία κατά τρόπο που να συμβάλλει στη διατάραξη της δημόσιας ειρήνης, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ανησυχίας, φόβου ή πανικού στο κοινό».

Στις 19 Φεβρουαρίου, τα δύο στελέχη της TUSIAD είχαν οδηγηθεί συνοδεία αστυνομικών στο Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, όπου κατέθεταν επί τέσσερις ώρες στον ανακριτή, για τις δηλώσεις τους στη γενική συνέλευση του συνδέσμου, στις 13 Φεβρουαρίου. Μετά την κατάθεσή τους, τους επεβλήθησαν περιοριστικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και εκείνο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η TUSİAD βρέθηκε στο στόχαστρο στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ μετά τη γενική συνέλευση του ιστορικού συνδέσμου των Τούρκων βιομηχάνων επειδή επέκριναν τις τρέχουσες πολιτικές της κυβέρνησης, ιδίως στην οικονομία, και τις πρόσφατες συλλήψεις.

Μετά τις δηλώσεις αυτές, ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την TUSIAD και τα στελέχη της λέγοντας: «Στη νέα Τουρκία, θα ξέρετε τα όριά σας. Εάν είστε ένωση επιχειρηματιών, θα μάθετε να συμπεριφέρεστε ως ένωση επιχειρηματιών. Δεν θα προκαλείτε το έθνος, δεν θα προκαλείτε τους θεσμούς του κράτους, δεν επιχειρείτε να ασκείτε πιέσεις τη Δικαιοσύνη».

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Πυραυλικές επιθέσεις στο Κασμίρ από την Ινδία-Το Πακιστάν απειλεί με απάντηση
Αποκάλυψη Reuters: Με προφορική εντολή του Χέγκσεθ είχαν παγώσει οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μερτς-Η απώλεια στήριξης από Τραμπ και η άνοδος του AfD
Το ξέκοψε ο Κάρνεϊ στον Τραμπ-«Ο Καναδάς δεν πωλείται»
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Περίπου 30 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιούπολη του Σιατλ
Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία-Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς στη δεύτερη ψηφοφορία
Περισσότεροι από 200 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν μετά από ανταλλαγή με Ρώσους
ΒΙΝΤΕΟ: Πυκνό σύννεφο σκόνης στο Ιράν ανάγκασε εκατομμύρια πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους
Ισραηλινή επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά στην Υεμένη-Προηγήθηκε εντολή εκκένωσης