Με ποινή φυλάκισης 5 ετών απειλείται η ηγεσία του συνδέσμου βιομηχάνων TUSIAD της Τουρκίας

Σε δίκη παραπέμπονται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουρκίας (TUSIAD), Ορχάν Τουράν, και ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ίδιου συνδέσμου Ομέρ Αράς, σε σχέση με επικριτικές απόψεις που εξέφρασαν κατά της κυβέρνησης της Τουρκίας.

Ο εισαγγελέας ζητά εις βάρος τους ποινή φυλάκισης έως 5 έτη και 3 μήνες

Οι Τουράν και Αράς κατηγορούνται ότι «διέδωσαν αναληθείς πληροφορίες σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Τουρκίας, τη δημόσια τάξη και τη δημόσια υγεία κατά τρόπο που να συμβάλλει στη διατάραξη της δημόσιας ειρήνης, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ανησυχίας, φόβου ή πανικού στο κοινό».

Στις 19 Φεβρουαρίου, τα δύο στελέχη της TUSIAD είχαν οδηγηθεί συνοδεία αστυνομικών στο Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, όπου κατέθεταν επί τέσσερις ώρες στον ανακριτή, για τις δηλώσεις τους στη γενική συνέλευση του συνδέσμου, στις 13 Φεβρουαρίου. Μετά την κατάθεσή τους, τους επεβλήθησαν περιοριστικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και εκείνο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η TUSİAD βρέθηκε στο στόχαστρο στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ μετά τη γενική συνέλευση του ιστορικού συνδέσμου των Τούρκων βιομηχάνων επειδή επέκριναν τις τρέχουσες πολιτικές της κυβέρνησης, ιδίως στην οικονομία, και τις πρόσφατες συλλήψεις.

Μετά τις δηλώσεις αυτές, ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την TUSIAD και τα στελέχη της λέγοντας: «Στη νέα Τουρκία, θα ξέρετε τα όριά σας. Εάν είστε ένωση επιχειρηματιών, θα μάθετε να συμπεριφέρεστε ως ένωση επιχειρηματιών. Δεν θα προκαλείτε το έθνος, δεν θα προκαλείτε τους θεσμούς του κράτους, δεν επιχειρείτε να ασκείτε πιέσεις τη Δικαιοσύνη».

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Ομερτά από Κυβέρνηση Τραμπ για μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ που απελάθηκε άδικα
Ισόβια κάθειρξη για την 47χρονη που έπνιξε τα παιδιά της στη Βρετανία-Είχε καπνίσει κάνναβη
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη μικρό αεροπλάνο στη Φλόριντα-Αναφορές για τρεις νεκρούς
Τους έταξαν να εργαστούν στην Κύπρο και κατέληξαν στο Ρωσικό στρατό-Καταγγελίες στο Μπαγκλαντές
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την οικογενειακή τραγωδία-Γιόρταζαν τα γενέθλια του μικρού γιου
Ένα πρόσωπο βρισκόταν εντός της οικίας που κάηκε στη Λευκωσία-Πρόλαβε να εξέλθει (pic)
Υποστηρίζει ότι υπογραφή σε έγγραφο συγκατάθεσης δεν ανήκει σε εκείνη η Γερμανίδα στην υπόθεση σφετερισμού
Χειροπέδες σε 16χρονο και 17χρονο για τέσσερις επιθέσεις με κροτίδες κατά λεωφορείων
Σπινθηρισμοί καλωδίων της ΑΗΚ πάνω σε κλαδί προκάλεσαν πυρκαγιά σε υποστατικό στη Λευκωσία
Ακυρώθηκε η σύμβαση στην εταιρεία που πήρε την προσφορά για πτητικά μέσα-Επανάληψη σκηνικού, από την αρχή η διαδικασία