Πλήθος κόσμου στη μαθητική συγκέντρωση στην Ελλάδα για τα Τέμπη-Νέο συλλαλητήριο το απόγευμα

Με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών και μαθητών έγινε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με τους συγκεντρωμένους να ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.

Όταν η πορεία έφτασε μπροστά από το Κοινοβούλιο, φοιτητές κρατώντας χαρτόνια σχημάτισαν σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Μέρος των διαδηλωτών κάθισαν στη Λ. Αμαλίας, κρατώντας ενός λεπτού σιγή για τη μνήμη των 57 θυμάτων.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια, όπου εκπρόσωποι των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν ομιλίες.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας επανέρχονται σταδιακά σε κυκλοφορία.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» εξακολουθούν να είναι κλειστοί.

Το απόγευμα, στις 19:00 είναι προγραμματισμένο νέο συλλαλητήριο από εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα.

Βίντεο από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Δειτε Επισης

Πύρινη κόλαση στην Κρήτη-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί (vid&pics)
Ξέσπασε ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα για τον δολοφόνο της κόρης του-«Ήταν πανούργος, χειριστικός και τη ζήλευε»
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα
Τούρκος βίασε γυναίκα σε παραλία στην Ελλάδα-Το αποτύπωμα που τον πρόδωσε
Κατέληξε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο στη Λάρισα
Η Ελλάδα καταδίκασε στα Ηνωμένα Έθνη την επίθεση στη Δαμασκό
Αποφυλάκιση Κασιδιάρη προτείνει η Εισαγγελέας Εφετών
Νέα αποκάλυψη για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα-Εύρημα δείχνει ασφυξία
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης στο όνομα όσων κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν το κράτος
Ενοχή για τους επτά προτείνει η Εισαγγελέας στην πρώτη δίκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ