Το συνδικάτο Ver.di κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε αεροδρόμια της Γερμανίας

Σχεδόν όλα τα αεροδρόμια της Γερμανίας θα επηρεαστούν από την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε το συνδικάτο Ver.di τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες εδάφους, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Η σχεδιαζόμενη απεργιακή κινητοποίηση συνιστά σημαντική κλιμάκωση στις διαπραγματεύσεις μετά την πραγματοποίηση απεργιών από τη Ver.di σε ορισμένα αεροδρόμια στη Γερμανία, περιλαμβανομένης μιας διήμερης απεργίας στο Μόναχο τον περασμένο μήνα.

Περίπου 5.000 υπάλληλοι των αεροδρομίων που εργοδοτούνται από το κράτος ή από την τοπική αυτοδιοίκηση και 23.000 υπάλληλοι υπηρεσιών εδάφους επηρεάζονται από την απεργία, όπως εξήγησε εκπρόσωπος του συνδικάτου.

Η ανακοίνωση του συνδικάτου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το συνδικάτο προειδοποίησε τους επιβάτες να προετοιμαστούν για μαζικούς περιορισμούς στις αναχωρήσεις και στις αφίξεις, περιλαμβανομένων ακυρώσεων πτήσεων.

Τα δύο πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια --εκείνα της Φρανκφούρτης και του Μονάχου-- είχαν προγραμματίσει 2.000 πτήσεις τη Δευτέρα, δήλωσε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος της ένωσης γερμανικών αεροδρομίων ADV.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό να μην πραγματοποιηθεί καμία αναχώρηση από τον κύριο αεροπορικό κόμβο της Γερμανίας. Συνέστησε στους επιβάτες να μην έρθουν στο αεροδρόμιο και σε εκείνους που διέρχονται από αυτό να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρίας τους. Τουλάχιστον 150.000 επιβάτες θα επηρεαστούν, πρόσθεσε.

Ποια αεροδρόμια θα επηρεαστούν

Άλλα αεροδρόμια που θα επηρεαστούν τη Δευτέρα είναι εκείνα της Στουτγάρδης, της Κολονίας/Βόνης Ντίσελντορφ, του Ντόρτμουντ, του Ανόβερου, της Βρέμης, του Αμβούργου, του Βερολίνου και της Λειψίας-Χάλε. Η εταιρεία που διαχειρίζεται την εναέρια κυκλοφορία της Γερμανίας, η DFS, ανέφερε ότι δεν θα επηρεαστεί άμεσα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το συνδικάτο, που διεκδικεί μισθολογικές αυξήσεις 8% ή αύξηση τουλάχιστον 350 ευρώ τον μήνα, καθώς και υψηλότερα μπόνους και πρόσθετες ημέρες άδειας, ανέφερε ότι κήρυξε την προειδοποιητική απεργία μετά την αποτυχία ενός δεύτερου γύρου συλλογικών διαπραγματεύσεων τον περασμένο μήνα.

Οι εργοδότες απέρριψαν τα αιτήματα υποστηρίζοντας πως η δαπάνη για την ικανοποίησή τους θα ήταν υπερβολική γι' αυτούς.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν αργότερα αυτόν τον μήνα.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Κατέρρευσε γέφυρα στη Ρωσία-Τουλάχιστον επτά νεκροί και 30 τραυματίες
Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών στην Τουρκία στη 12η επέτειο των κινητοποιήσεων κατά του Ερντογάν
Κουνάει το δάκτυλο στις ΗΠΑ η Κίνα για την Ταϊβάν-«Μην παίζετε με τη φωτιά»
BINTEO: Τουλάχιστον 21 αθλητές νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στη Νιγηρία
Γιατί τα βρίσκει σκούρα ο Τραμπ με την επιβολή των δασμών-Οι παλινωδίες και η πραγματικότητα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια στο Μόναχο λίγο πριν τον τελικό του Champions League
Στην Ιταλία για θεραπεία το μοναδικό επιζών από τα δέκα παιδιά της Παλαιστίνιας γιατρού
Θολή απάντηση από τη Χαμάς στην πρόταση ΗΠΑ για τους ομήρους-Ζητά τροποποιήσεις και ανταλλάγματα
Iσραήλ για Ιράν-«Είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει το πυρηνικό πρόγραμμά του»
Διαδηλωτές στη Βουλγαρία δηλώνουν κατά του ευρώ-Tάσσονται υπέρ της διατήρησης του λεβ