Η Βρετανία θα παραδώσει νέα παρτίδα επιθετικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία

Μια νέα παρτίδα επιθετικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία, θα παραδώσει η βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει «τη ρωσική επιθετικότητα στη Μαύρη Θάλασσα», όπως ανέφερε σήμερα Πέμπτη (6/3) το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το Λονδίνο υπέγραψε σύμβαση ύψους 30 εκατομμυρίων λιρών (35,7 εκατ. ευρώ) με τη βρετανική θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Anduril Industries, ανέφερε εξάλλου το υπουργείο, στο περιθώριο της επίσκεψης του υπουργού Τζον Χίλι στην Ουάσινγκτον. Ο Χίλι πρόκειται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον Αμερικανό ομόλογό του Πιτ Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο.

Η σύμβαση προβλέπει την παράδοση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ικανών να επιτηρούν μια ζώνη και στη συνέχεια να εξαπολύουν πλήγματα σε στόχους που διεισδύουν σε αυτήν. Το Λονδίνο δεν διευκρίνισε πόσα drones θα αγοραστούν και θα δοθούν στο Κίεβο.

Η Βρετανία έχει ήδη παραδώσει περισσότερους από 10.000 drones στους Ουκρανούς, ανέφερε ο Χίλι.

Πέρυσι, το Λονδίνο και η Λετονία συμφώνησαν να οργανώσουν την παραγωγή και την παράδοση στην Ουκρανία χιλιάδων drones, που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για να αναχαιτίσουν την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο.

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Περιμένει εξηγήσεις για την Βαρωσιώτου η Κυβέρνηση-«Λογικό και αυτονόητο τέτοιες αποφάσεις να προκαλούν εικασίες»
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 46χρονο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού
Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»
Διαρροή υγραερίου από βυτιοφόρο στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισαν και οι δύο λωρίδες
Επανέρχεται το Άλμα για τους πύργους στη Λάρνακα-«Το Τμ. Περιβάλλοντος με υπηρεσιακή γλώσσα επιλεκτικά διευκρινίζει»
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα μετά από έλεγχο σε 15 διαμερίσματα στην παλιά Λευκωσία
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»
Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
Ξανά εναντίον του Τραμπ ο Μασκ-Κάνει λόγο για παράλογες δαπάνες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ