Όλα τα κόμματα εξαιρουμένου του ΕΛΑΜ συνοδεύουν τον ΠτΔ στη Γενεύη για την άτυπη διάσκεψη

Η ηγεσία των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο, εξαιρουμένου του ΕΛΑΜ, θα συνοδεύσει τον Προέδρο Νίκο Χριστοδουλίδη στη Γενεύη όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό, ανέφεραν οι ίδιοι ή εκπρόσωποί τους στο ΚΥΠΕ.

Την πρόθεση της Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, να μεταβεί στη Γενεύη ανέφερε στο ΚΥΠΕ απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ονούφριος Κουλλά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, είπε ότι θα μεταβεί ο ίδιος στη Γενεύη. Σημείωσε ότι ως κόμμα απάντησαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την πρώτη ημέρα, όταν απευθύνθηκε η πρόσκληση κατά το Εθνικό Συμβούλιο, «ότι εμείς δεν αρνούμαστε ποτέ σε κανέναν», αναφέροντας ότι το Κυπριακό είναι η πρώτη τους προτεραιότητα.

Την πρόθεσή του να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου του, Γιώργος Ιωάννου.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος θα μεταβεί στη Γενεύη, ενημέρωσε το ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Γεωργίου.

O Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Κάρογιαν θα είναι παρών στην Γενεύη εκ μέρους του κόμματος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, θα μεταβεί στη Γενεύη ο Αντιπρόεδρος Α΄του Κινήματος, Κυριάκος Τσιμίλλης, ο οποίος εκπροσωπεί το Κίνημα στο Εθνικό Συμβούλιο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης.

Παραμένει αρνητική η απάντηση του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, όσον αφορά στο αν θα μεταβεί στη Γενεύη, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Έλενα Καλυφόμματου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρίστου είχε δηλώσει μετά το τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο τον προηγούμενο μήνα ότι το κόμμα του θεωρεί πως η επικείμενη πολυμερής συνάντηση στη Γενεύη, δεν είναι κάτι που θα οδηγήσει σε σημαντικές εξελίξεις στο κυπριακό και ότι αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει να πάει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εμφύλιος στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εμπλοκής στη σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Ρήγμα στον Λευκό Οίκο
BINTEO: Στη μάχη και τέσσερα εναέρια μέσα για τη φωτιά κοντά στη σήραγγα στον αυτοκινητόδρομο
Συνεχίζεται στις 2 Ιουλίου η δίκη για την υπόθεση πολιτογραφήσεων με τελευταίο μάρτυρα τον ανακριτή
Έντονη αντίδραση Χατζηαβραάμ για αναφορές στη ψευδοβουλή-«Η Μόρφου αανήκει στους νόμιμους κατοίκους της»
Το Λονδίνο εξετάζει την πιθανότητα στρατιωτικής εμπλοκής του στον πόλεμο
Παραμένουν ως έχουν τα καθήκοντα Αριστοτέλους και Δημητρίου, απαντά Υπ. Άμυνας και Ελεγκτική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοντάδες ισραηλινοί επιστρέφουν στο Ισραήλ και τις οικογένειες τους από το λιμάνι της Λεμεσού
Χειροπέδες σε 22χρονο στη Λεμεσό για την έκρηξη βόμβας σε μπυραρία-Στις πέντε οι συλλήψεις
Η κ. Λαμπριανίδου κουνάει το δάκτυλο στους πάντες εκτός σε αυτούς που ευθύνονται για την διαρροή των στοιχείων
Απομονωμένος ο Χαμενεΐ-Το «ξεδόντιασμα» του στενού του κύκλου, τα λάθη και οι σκιώδεις διάδοχοί του