Σκέψεις για δημιουργία τραμ στη Λεμεσό-Θέλει να λύσει το κυκλοφοριακό ο Δήμαρχος

Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου, θα εξετάσει τις προοπτικές ανάπτυξης ενός συστήματος τραμ, ως μέσο δημόσιας αστικής συγκοινωνίας που θα μπορούσε να συμβάλει καταλυτικά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεμεσού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης.

Στο περιθώριο σημερινής επίσκεψης της Γαλλίδας Πρέσβειρας Clelia Chevrier Kolacko, ο Γιάννης Αρμεύτης, ανέφερε ότι η Λεμεσός εξετάζει το παράδειγμα της πόλης της Μασσαλίας, με την οποία είναι διδυμοποιημένη.

 «Αξίζει τον κόπο να το διερευνήσουμε αυτή τη στιγμή, γι αυτό θέλουμε να φέρουμε το παράδειγμα της Μασσαλίας και ακόμη δυο γαλλικών πόλεων», είπε και πρόσθεσε ότι στην ημερίδα, στην οποία αναμένεται να παρευρεθεί και η ίδια η Γαλλίδα Πρέσβειρα, «θα φέρουμε εμπειρογνώμονες που σχετίζονται με την τεχνική και οικονομική πτυχή ενός τέτοιου έργου».

Το σημαντικό σε αυτά τα μεγάλα έργα, πρόσθεσε, «είναι η βιωσιμότητα τους και πρέπει κάποιος να συνυπολογίσει την πρόσθετη αξία που μπορεί να δώσει σε μια πόλη, αφού είναι μια αφορμή και για γενικότερες αναπλάσεις, γιατί συνδυάζεται πολύ με τον ποιοτικό δημόσιο χώρο».

Ο κ.Αρμεύτης υπογράμμισε ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεμεσού είναι τεράστιο και από τη στιγμή που το 90% των πολιτών συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ιδιωτικό του όχημα, το πρόβλημα θα παραμένει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και χρήμα.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο