Επτά συλλήψεις σε συσκευαστήριο πατατών στην Ορμήδεια-Εντοπίστηκαν έξι υπάλληλοι που εργάζονταν παράνομα

Χειροπέδες σε επτά πρόσωπα για παράνομη εργοδότηση, τα οποία εντοπίστηκαν σε μονάδα συσκευασίας πατατών στην Ορμήδεια, πέρασε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Όπως αναφέρουν σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι Βάσεις, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην Ορμήδεια ένας Ελληνοκύπριος και οι έξι παράνομοι υπάλληλοι του σε μονάδα συσκευασίας πατάτας, μετά από κοινή επιχείρηση της Αστυνομίας των Βρεατανικών Βάσεων και της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της σύγχρονης δουλείας, της μετανάστευσης και της παράνομης εργοδότησης.

Έξι από τις κατηγορίες αφορούν την παράνομη διαμονή και την παράνομη εργασία στο συσκευαστήριο και ο εργοδότης αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη εργοδότηση.

Οι εργαζόμενοι, που ήταν από το Κονγκό και το Καμερούν, θα παραδοθούν τώρα στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας της ΚΔ για απέλαση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τέσσερις αστυνομικοί και επτά τελωνειακοί υπάλληλοι των ΒΒ και στηρίχθηκαν από άλλα οκτώ μέλη του Τμήματος Τελωνείων και Μετανάστευσης, το Γραφείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της ΚΔ.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί μετά την επιχείρηση, ο Ανώτερος Υπαστυνόμος των ΒΒ, Φάνος Χριστοδούλου, δήλωσε πως «ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση σε συνεργασία με τους συναδέλφους μας από την Αστυνομία της ΚΔ και το Τμήμα Τελωνειών και Μετανάστευσης των ΒΒ και τόνισε για άλλη μια φορά τη στενή συνεργασία και την ομαδική προσπάθεια που υπάρχει».

«Παίρνουμε αυτό το είδος εγκλήματος πολύ σοβαρά και θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε επιχειρήσεις αυτού του είδους στο μέλλον», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραμένουν οι διαφωνίες για την αύξηση των μελών της ΡΑΕΚ-«Δεν υπήρξε μελέτη και διαβούλευση»
Απασφάλισε εκ νέου ο Ευσταθίου με καταγγελίες-«Εν θα μου πει εμένα ο Σιζόπουλος αν είμαι ΕΔΕΚίτης»
Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων ΙΣΟΤΗΤΑΣ: Αγώνας για αντιμετώπιση υποστελέχωσης
Ελπίζει σε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν στο Κυπριακό ο Πρόεδρος-«Έχουμε το κλειδί, τη στρατηγική και τον τρόπο»
Απέτυχε να εκλεγεί Καγκελάριος ο Μερτς-Μεγάλη ήττα στην πρώτη ψηφοφορία της γερμανικής βουλής
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Αλκατράζ, η θρυλική φυλακή που... λύγισε τον Καπόνε-Μπορεί όντως να την ξανανοίξει ο Τραμπ;
Συνελήφθη ο 18χρονος που καταζητείτο για την επίθεση στην 81χρονη και την κόρη της
LIVE: Δεν άκουσε για αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ ο πρώην αν. διευθυντής Π. Ξενοφώντος που υπηρέτησε στο ΤΟΜ
Στη δημοσιότητα η φωτογραφία αναζητούμενου προσώπου για κλοπή