Ικανοποίηση ΕΟΑ Λευκωσίας για ταχεία διαδικασία έκδοσης αδειών σε αναπτύξεις μεσαίου ρίσκου

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας χαιρετίζει την εξαγγελία του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την επέκταση της εφαρμογής της ταχείας διαδικασίας έκδοσης αδειών σε αναπτύξεις μεσαίου ρίσκου (Κατηγορίας Β*) και εκφράζει την πεποίθηση ότι, υπό προϋποθέσεις, έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, μειώνοντας τον χρόνο αδειοδότησης τόσο για τις πολεοδομικές, όσο και τις οικοδομικές αιτήσεις.

Ταυτόχρονα, ο ΕΟΑ Λευκωσίας δηλώνει, σε ανακοίνωση, ότι θα εργαστεί και θα προσπαθήσει τα μέγιστα για να επιτύχει η συγκεκριμένη προσπάθεια, προχωρώντας στη μεταβατική περίοδο, με την ανάληψη της ευθύνης των τριών σταδίων ελέγχου επί του εδάφους μέχρι το ΕΤΕΚ να διορίσει τους Ελεγκτές Δόμησης.

Περαιτέρω, διατυπώνει τη θέση ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού αποτελούν, η υιοθέτηση νέων ευέλικτων εργαλείων, απαραίτητων για την άμεση επιβολή κυρώσεων και αποτελεσματική λήψη διορθωτικών ενεργειών από τους ίδιους τους ΕΟΑ, σε περίπτωση εντοπισμού παρατυπιών στον επιτόπιο έλεγχο και ο καθορισμός και η υιοθέτηση ανάλογων μηχανισμών ελέγχου από το ΕΤΕΚ, το οποίο απαιτείται να επιβάλει τάχιστα τα αναγκαία πειθαρχικά μέτρα στους μελετητές, καθώς, όπως αναφέρει, αν αυτό δεν επιτευχθεί θα επικρατήσει το απόλυτο χάος και θα αποτύχει η φιλοσοφία της όλης μεταρρύθμισης.

Επίσης, αξιολογεί ως απαραίτητες προϋποθέσεις την τάχιστη τροποποίηση της νομοθεσίας για εισαγωγή του ανεξάρτητου θεσμού του Ελεγκτή Δόμησης, την οριστικοποίηση της δομής του Οργανισμού, ώστε να συμπεριλαμβάνει την ευθύνη διεξαγωγής ελέγχων «επί του εδάφους», ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης των κλιμακίων αδειοδότησης του ΕΟΑ, η οποία δεν έχει συμπληρωθεί λόγω της καθυστέρησης έγκρισης των προϋπολογισμών των Οργανισμών.

Αναφέρει ότι με στόχο πάντοτε τη διασφάλιση της επιτυχίας του εγχειρήματος αυτού, θεωρεί επείγον να επιλυθούν όλα τα πιο πάνω θέματα και κυρίως το πρώτο, πριν την πλήρη εφαρμογή της ταχείας διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών σε αναπτύξεις μεσαίου ρίσκου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Παίρνει θέση ο Παγκύπριος Δικηγορικός για Βαρωσιώτου- «Ισοπεδωτική, ατεκμηρίωτη και πρόωρη κριτική που ασκείται»
Συγκάλεσαν επίσημα την νέα πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη για τις 16 και 17 Ιουλίου
Τέταρτη σύλληψη 14χρονου για την επίθεση και ληστεία εναντίον ζεύγους σε παραλία στην Πάφο
Εξυπηρέτηση 400 ασθενών από ιατρείο ταχείας διακίνησης ΓΝ Πάφου-Εντός Ιουλίου στις άλλες επαρχίες
Ογδοντάχρονος στα κατεχόμενα φέρεται να μαχαίρωσε τον σύντροφό της πρώην του
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Καταγγελία στην Αρχή κατά της Διαφθοράς για παραβιάσεις στο ΤΕΠΑΚ-Μέλη Επιτροπής φέρεται να βρίσκονται σε σύγκρουση συμφερόντων
Εκλέγηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο και η νέα Κεντρική Γραμματέα του ΑΚΕΛ
Στη Βουλή το φθινόπωρο το νομοσχέδιο για προβλήματα σε διορισμούς στο Δημόσιο