Ικανοποίηση ΕΟΑ Λευκωσίας για ταχεία διαδικασία έκδοσης αδειών σε αναπτύξεις μεσαίου ρίσκου

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας χαιρετίζει την εξαγγελία του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την επέκταση της εφαρμογής της ταχείας διαδικασίας έκδοσης αδειών σε αναπτύξεις μεσαίου ρίσκου (Κατηγορίας Β*) και εκφράζει την πεποίθηση ότι, υπό προϋποθέσεις, έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, μειώνοντας τον χρόνο αδειοδότησης τόσο για τις πολεοδομικές, όσο και τις οικοδομικές αιτήσεις.

Ταυτόχρονα, ο ΕΟΑ Λευκωσίας δηλώνει, σε ανακοίνωση, ότι θα εργαστεί και θα προσπαθήσει τα μέγιστα για να επιτύχει η συγκεκριμένη προσπάθεια, προχωρώντας στη μεταβατική περίοδο, με την ανάληψη της ευθύνης των τριών σταδίων ελέγχου επί του εδάφους μέχρι το ΕΤΕΚ να διορίσει τους Ελεγκτές Δόμησης.

Περαιτέρω, διατυπώνει τη θέση ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού αποτελούν, η υιοθέτηση νέων ευέλικτων εργαλείων, απαραίτητων για την άμεση επιβολή κυρώσεων και αποτελεσματική λήψη διορθωτικών ενεργειών από τους ίδιους τους ΕΟΑ, σε περίπτωση εντοπισμού παρατυπιών στον επιτόπιο έλεγχο και ο καθορισμός και η υιοθέτηση ανάλογων μηχανισμών ελέγχου από το ΕΤΕΚ, το οποίο απαιτείται να επιβάλει τάχιστα τα αναγκαία πειθαρχικά μέτρα στους μελετητές, καθώς, όπως αναφέρει, αν αυτό δεν επιτευχθεί θα επικρατήσει το απόλυτο χάος και θα αποτύχει η φιλοσοφία της όλης μεταρρύθμισης.

Επίσης, αξιολογεί ως απαραίτητες προϋποθέσεις την τάχιστη τροποποίηση της νομοθεσίας για εισαγωγή του ανεξάρτητου θεσμού του Ελεγκτή Δόμησης, την οριστικοποίηση της δομής του Οργανισμού, ώστε να συμπεριλαμβάνει την ευθύνη διεξαγωγής ελέγχων «επί του εδάφους», ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης των κλιμακίων αδειοδότησης του ΕΟΑ, η οποία δεν έχει συμπληρωθεί λόγω της καθυστέρησης έγκρισης των προϋπολογισμών των Οργανισμών.

Αναφέρει ότι με στόχο πάντοτε τη διασφάλιση της επιτυχίας του εγχειρήματος αυτού, θεωρεί επείγον να επιλυθούν όλα τα πιο πάνω θέματα και κυρίως το πρώτο, πριν την πλήρη εφαρμογή της ταχείας διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών σε αναπτύξεις μεσαίου ρίσκου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φτάνει το απόγευμα στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες με την Πρώτη Ανάσταση
ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε το... εκατοστάρι του και φέτος ο πάτερ Ηρακλείδιος στο Παραλίμνι
Καλοκαιρινό σκηνικό ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου-Θα φτάσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυξάνονται οι εργαζόμενοι στην Κυβέρνηση, οι λιγότεροι στις Δυνάμεις Ασφαλείας-Παραμένουν οι πιέσεις για νοικοκυριά
Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα-Πολίτες εγκλωβίζονται στις δαιδαλώδεις διαδικασίες και τα λάθη του συστήματος
Προσκύνησαν τον επιτάφιο και αναμένουν ανάσταση στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο (pics&vid)
Η Πρόεδρος της Βουλής έφτιαξε φλαούνες με τη γιαγιά της-«Αναμνήσεις που φυλάμε για πάντα»
Περισσότερη στήριξη ζητά η ΕΚΥΣΥ-Mόνο ένας στους τρεις συνταξιούχους παίρνει πασχαλινό επίδομα
Να απαγορευτούν πασχαλινές δραστηριότητες με ζώα ζητεί από Δήμους και Κοινότητες το Κόμμα για τα Ζώα