Δήλωση «μετανοίας» από Ζελένσκι-«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε υπό την ισχυρή ηγεσία Τραμπ»
17:46 - 04 Μαρτίου 2025

Έτοιμος να συνεργαστεί με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την ειρήνη στην Ουκρανία δηλώνει σε ανάρτησή του ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του η ομάδα του και ο ίδιος είναι «έτοιμοι να εργαστούν υπό την ισχυρή ηγεσία του Προέδρου Τραμπ για να επιτύχουμε μια ειρήνη που θα διαρκέσει». Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η συνάντηση στον Λευκό Οίκο «δεν πήγε όπως έπρεπε» και προσθέτει ότι η Ουκρανία θα ήθελε «η μελλοντική συνεργασία να είναι εποικοδομητική».
Όσον αφορά τα ορυκτά, αναφέρει ότι το Κίεβο είναι «έτοιμο να την υπογράψει ανά πάσα στιγμή και σε κάθε βολική μορφή»
Αναλυτικά η ανάρτηση Ζελενσκι:
«Θα ήθελα να επαναλάβω τη δέσμευση της Ουκρανίας για ειρήνη. Κανείς μας δεν θέλει έναν ατελείωτο πόλεμο. Η Ουκρανία είναι έτοιμη να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό για να φέρει πιο κοντά τη διαρκή ειρήνη. Κανείς δεν θέλει την ειρήνη περισσότερο από τους Ουκρανούς.
Η ομάδα μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε υπό την ισχυρή ηγεσία του Προέδρου Τραμπ για να επιτύχουμε μια ειρήνη που θα διαρκέσει.
Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε γρήγορα για να τερματίσουμε τον πόλεμο και τα πρώτα στάδια θα μπορούσαν να είναι η απελευθέρωση αιχμαλώτων και μια εκεχειρία στον ουρανό - απαγόρευση πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεγάλου βεληνεκούς, βόμβες σε ενέργεια και άλλες μη στρατιωτικές υποδομές - και μια εκεχειρία στη θάλασσα αμέσως, εάν η Ρωσία κάνει το ίδιο.
Στη συνέχεια, θέλουμε να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε όλα τα επόμενα στάδια και να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για να συμφωνήσουμε μια ισχυρή τελική συμφωνία. Εκτιμούμε πραγματικά πόσα έχει κάνει η Αμερική για να βοηθήσει την Ουκρανία να διατηρήσει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της. Και θυμόμαστε τη στιγμή που τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Πρόεδρος Τραμπ παρείχε στην Ουκρανία Javelins. Είμαστε ευγνώμονες για αυτό.
Η συνάντησή μας στην Ουάσιγκτον, στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, δεν πήγε όπως έπρεπε. Είναι λυπηρό που συνέβη έτσι. Ήρθε η ώρα να διορθώσετε τα πράγματα. Θα θέλαμε η μελλοντική συνεργασία και επικοινωνία να είναι εποικοδομητική.
Όσον αφορά τη συμφωνία για τα ορυκτά και την ασφάλεια, η Ουκρανία είναι έτοιμη να την υπογράψει ανά πάσα στιγμή και σε κάθε βολική μορφή. Βλέπουμε αυτή τη συμφωνία ως ένα βήμα προς μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερές εγγυήσεις ασφάλειας και ελπίζω πραγματικά ότι θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.
I would like to reiterate Ukraine’s commitment to peace.
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 4, 2025
None of us wants an endless war. Ukraine is ready to come to the negotiating table as soon as possible to bring lasting peace closer. Nobody wants peace more than Ukrainians. My team and I stand ready to work under…
Πηγή: cnn.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Χλευάζει τα σχέδια της Βρετανίας για ειρήνη στην Ουκρανία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς
- Πιέζει Ζελένσκι για αλλαγή στάσης απέναντι σε ΗΠΑ η Ουκρανική Κυβέρνηση-Χαμόγελα σε Μόσχα
- Πόσο θα αντέξει η Ουκρανία χωρίς την στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ-Τι εξοπλισμό έχει λάβει το Κίεβο
- Άνοιξε μέτωπα παντού ο Τραμπ-Καλωσόρισε την άνοιξε με ράλι δασμών
- Τεντώνει το σκοινί ο Τραμπ-Αποφάσισε την διακοπή κάθε στρατιωτικής βοήθειας προς Ουκρανία