Σαρωτικές πλημμύρες στη Γκραν Κανάρια της Ισπανίας- Τα νερά παρέσυραν αυτοκίνητα στον Ατλαντικό ωκεανό
17:09 - 04 Μαρτίου 2025

Αντιμέτωποι με σαρωτικές πλημμύρες, που μετέτρεψαν σε ποτάμια τους δρόμους είναι οι κάτοικοι της Γκραν Κανάρια της Ισπανίας με τις τοπικές Αρχές να καλούν τους τουρίστες να μην κυκλοφορούν έξω.
Με τις καταρρακτώδεις βροχές να σαρώνουν το Σαββατοκύριακο τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό τα νερά των πλημμυρών παρέσυραν αυτοκίνητα κάτω από γέφυρες και τα ξέβρασαν στον Ατλαντικό, ενώ χείμαρροι λασπόνερων, μπάζων και φερτών υλών κάλυψαν τους δρόμους
Σε δραματικό βίντεο καταγράφεται η στιγμή που μια γυναίκα σώζεται την τελευταία στιγμή από ένα μισοβυθισμένο αυτοκίνητο.
Σε άλλες εικόνες διακρίνονται άλλα οχήματα να παρασέρνονται από τις πλημμύρες στη θάλασσα, καθώς τα λασπόνερα σχηματίζουν ορμητικούς χειμάρρους φθάνοντας σε κάποιες περιοχές στο ύψος των μπαλκονιών ξενοδοχείων.
Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες στη Γκραν Κανάρια
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισπανίας, Aemet, σήμανε χθες κόκκινο συναγερμό για πλημμύρες στη Γκραν Κανάρια καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα.
Επιχειρήσεις, καταστήματα, πλατείες και δρόμοι πλημμύρισαν με τεράστιους όγκους υδάτων με τις σκηνές να θυμίζουν εκείνες από τις θανατηφόρες πλημμύρες στη Βαλένθια.
Από το Σάββατο είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι για την επικείμενη κακοκαιρία με τις αρμόδιες Αρχές να θέτουν την Γκραν Κανάρια αρχικά σε κατάσταση ετοιμότητας και στη συνέχεια σε κατάσταση συναγερμού καθώς κλιμακωνόταν η κακοκαιρία.
Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείριση καθαρισμού με κατοίκους και πυροσβέστες να προσπαθούν με φτυάρια και σκούπες να απομακρύνουν τα νερά και τις λάσπες από πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους στη συνοικία Σαλινέτας στο Τέλντε.
Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Canaria Weekly οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού και οι Αρχές προειδοποίησαν ντόπιους και τουρίστες να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις καθώς αναμένονται νέες βροχοπτώσεις και σφοδρές πλημμύρες στη Γκραν Κανάρια και την Τενερίφη. Αναμένουν πάντως σταδιακή βελτίωση του καιρού από αύριο Τετάρτη.
Πηγή: iefimerida.gr