Εργάτες στην Ινδία παγιδεύτηκαν σε κοντέινερ μετά από χιονοστιβάδα

Τυχεροί στάθηκαν δεκάδες εργάτες στη βόρεια Ινδία οι οποίοι ανασύρθηκαν ζωντανοί μέσα από κοντέινερ αφού παγιδεύτηκαν από μια φονική χιονοστιβάδα των Ιμαλαΐων για περίπου 36 ώρες.

Ο Ινδικός Στρατός ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που προκάλεσε τη χιονοστιβάδα την περασμένη Παρασκευή κοντά σε εργοτάξιο στο χωριό Μάνα, στην πολιτεία Ουταραχάντ, περίπου 3.200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Περίπου 46 εργάτες επέζησαν μέσα στα κοντέινερ, ανέφεραν η ινδοθιβετιανή συνοριακή αστυνομία και ο Ινδικός Στρατός. Οκτώ εργάτες σκοτώθηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πολλοί από αυτούς που διασώθηκαν ήταν μετανάστες εργάτες που κατασκεύαζαν έναν αυτοκινητόδρομο στην απομακρυσμένη περιοχή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ο αντισυνταγματάρχης Manish Srivastava, εκπρόσωπος της άμυνας στην πολιτεία Ουταρακχάντ, είπε στο CNNi την Τρίτη (4/3) ότι οι εργαζόμενοι συνήθως στήνουν σκηνές, αλλά είχαν δημιουργήσει προσωρινά καταλύματα σε οκτώ μεταλλικά δοχεία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Η απόφαση πιθανότατα έσωσε πολλές ζωές, είπε.

«Τα κοντέινερ… κράτησαν τους ανθρώπους ασφαλείς και στην πραγματικότητα έκαναν τις προσπάθειες διάσωσης πιο εύκολες γιατί το να βρεις ένα πτώμα θαμμένο κάτω από τόσο πυκνό χιόνι είναι πολύ πιο δύσκολο από το να βρεις ένα μεγάλο δοχείο», είπε.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε λογαριασμό του Indian Army X έδειχναν στρατιώτες με σκύλους ανιχνευτή να περιβάλλουν μερικώς θρυμματισμένα μεταλλικά δοχεία σε βαθύ χιόνι. «Όποιος μπορούσε να αφαιρεθεί αμέσως, αφαιρέθηκε… είχαμε πλήρη υποστήριξη», είπε ένας ανώνυμος επιζών από το κρεβάτι του νοσοκομείου σε ένα βίντεο που επισυνάπτεται στην ανάρτηση.

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Politico: Αναστολή αποστολής πυραύλων από ΗΠΑ προς Ουκρανία λόγω συρρίκνωσης αποθεμάτων
Ένας νεκρός σε επιδρομές της Ρωσίας με drones στο Χάρκοβο
Το Ιράν εξετάζει ενδεχόμενο προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών από την Κίνα
Αγοράκι δύο ετών εντοπίστηκε νεκρό σε αυτοκίνητο στην Ισπανία λόγω της ζέστης
Τραμπ: Το Ισραήλ συμφώνησε στους όρους για εκεχειρία 60 ημερών στη Γάζα
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα