Άρχισε η συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τη σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη

Τα Τέμπη κυριαρχούν στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση της εβδομάδας, αρχής γενομένης από σήμερα με τη συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής με αντικείμενο την αναζήτηση τυχόν ευθυνών του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου, σε σχέση με την αλλοίωση του τόπου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει το αίτημα με το σκεπτικό πως πάγια κυβερνητική θέση για την τραγωδία στα Τέμπη είναι «όλα στο φως» χωρίς αυτό να σημαίνει πως αφήνει οποιαδήποτε αιχμή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς το πόρισμα για τα Τέμπη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου-Ντόμινο εξελίξεων και νέα δεδομένα

Η απόφαση για τη συγκρότηση προανακριτικής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, άλλως η πρόταση απορρίπτεται

Η κυβερνητική παράταξη υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο που αναπτύσσει στο σκεπτικό του το ΠΑΣΟΚ είναι αδύναμο, δεν υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες για τον Τριαντόπουλο και το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αναφέρει ότι δεν υπήρξε κρατική εντολή για το μπάζωμα του χώρου.

Η διαδικασία

Η πρόταση άσκησης δίωξης υποβάλλεται από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 9:00 με την εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ βουλευτή Β’ Αθηνών Μιλένα Αποστολάκη, θα ακολουθήσει ο εισηγητής της ΝΔ, οι υπόλοιποι βουλευτές που θα ορίσουν τα κόμματα, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί μπορούν να λάβουν το λόγο κατά το δοκούν.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, επιτρέπεται η εμφάνιση ενώπιον του σώματος του προσώπου κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση, (σ.σ. ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρ. Τριαντόπουλος) προκειμένου να ακούσει τις απόψεις του, αλλιώς, έχει δικαίωμα να υποβάλει έγγραφο υπόμνημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν σιγούν τα Τέμπη-Νέο ραντεβού πανελλαδικά την Τετάρτη

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, που αναμένεται να διαρκέσει 10 με 12 ώρες, η ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία για τη συγκρότηση ή μη της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, άλλως η πρόταση απορρίπτεται.

Αξίζει να υπενθυμίζουμε ότι προ 16μήνου είχαν κατατεθεί στη Βουλή δύο προτάσεις για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της εκτέλεσης της σύμβασης «717» για την «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 Αλλαγών Τροχιάς Σε Εντοπισμένα Τμήματα του Άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας (Α.Δ.717/2014)» που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ (κατά των πρώην υπουργών Χρ. Σπίρτζη και Κ. Καραμανλή), και ο ΣΥΡΙΖΑ (κατά των πρώην υπουργών Κ. Καραμανλή, Κ. Χατζηδάκη, Μ. Χρυσοχοΐδη, και Χρ. Σπίρτζη). Οι δύο αυτές προτάσεις είχαν απορριφθεί από την ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά το «Δέντρο των Ψυχών», αποκαλύφθηκε και το «Δέντρο της Μνήμης» για τα 57 θύματα των Τεμπών

Δειτε Επισης

Σοκ στην Ελλάδα-Νεαρός έστειλε στην Εντατική τον 78χρονο παππού του μετά από λογομαχία
«Μάλλον έπαθε κάτι παθολογικό»-Πώς τοποθετήθηκε η κόρη των ηλικιωμένων για την οικογενειακή τραγωδία
Τσακώθηκε με ένα πρόσωπο, μπήκε στο αυτοκίνητο και παρέσυρε δύο άτομα που δεν εμπλέκονταν στον καυγά
Πιέζει Ζελένσκι για αλλαγή στάσης απέναντι σε ΗΠΑ η Ουκρανική Κυβέρνηση-Χαμόγελα σε Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτες εικόνες στο κοινοβούλιο της Σερβίας-Πανδαιμόνιο και καπνογόνα στην αίθουσα
«Ορισμένοι ήθελαν νεκρό πολίτη ή αστυνομικό»- Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 77 συλλήψεις
Άμυνα, εκπαίδευση, μεταναστευτικό, οικονομία-Όσα συζήτησαν ΠτΔ και Βασιλιάς Ολλανδίας
Άρχισε η Fast-Track διαδικασία και για τις πολεοδομικές άδειες στις μεσαίου ρίσκου αναπτύξεις-Όσα αλλάζουν
Ανακοίνωσε 800 δις ευρώ για αμυντικές δαπάνες η Φον ντερ Λάιεν-Το σχέδιο 5 σημείων για ενίσχυση της ΕΕ
Επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκε πατέρας θύματος στα Τέμπη-«Μου έριξε σπρέι χωρίς να κάνω τίποτα»